Egy bomba hatástalanítása miatt kell lezárásokra készülni vasárnap délelőtt a Lánchíd környékén

Budapest, 2021. június 4. – Egy II. világháborús bomba hatástalanítását végzik a szakemberek, ezért június 6-án jelenős korlátozásra kell készülni a Lánchíd környékén, amely a BKK járatait is érinti.

Június 6-án reggel 8:00-tól előreláthatólag 12:00-ig lezárják a forgalom elől a Lánchidat, a budai alsó rakpartot az Erzsébet híd és a Halász utca között, a Széchenyi István teret és az Arany János utca–Nádor utca–Wekerle Sándor utca által határolt területet.

A lezárás idején a BKK járatai módosított útvonalon járnak:

  • A 2-es és 2M villamosok északon csak a Jászai Mari tér és Kossuth Lajos tér között közlekednek; délen a 2M villamosok a Keleti pályaudvar és a Boráros tér között, a 2-es villamosok pedig a Közvágóhíd és a Március 15. tér között járnak.
  • A 16-os autóbuszok csak a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között járnak.
  • A 105-ös autóbuszok a Clark Ádám tér és a Deák Ferenc tér között módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek; a Deák téren a 9-es busz megállóiban állnak meg.

A lezárás idején az M2-es metró használatát javasoljuk.

Utazásuk megtervezéséhez a BKK FUTÁR alkalmazás használatát javasoljuk, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.