Vásárolj időben BKK diákbérletet biztonságosan, akár a mobilodon!

Budapest, 2021. május 6. – Május 10-étől újraindul a jelenléti oktatás az általános iskolák felsőtagozatán és a középiskolákban. A BKK javaslata szerint a diákoknak érdemes időben megváltani a bérletüket, amelyet már telefonról is elérnek a mobiljegy applikációkban. Aki rendszeresen használja a fővárosi közösségi közlekedést, annak a bérlet jelenti a leggazdaságosabb megoldást.

 

2021. május 10-én, hétfőn az általános iskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolások is visszatérnek az oktatási intézményekbe. A hosszú ideig tartó otthoni tanulás miatt a legtöbben már nem rendelkeznek az iskolába járáshoz szükséges bérlettel, ezért a BKK javaslata szerint a bérletvásárláshoz a személyes értékesítőhelyek és a jegykiadó automaták helyett érdemes inkább a mobiltelefonon elérhető mobiljegy-applikációk egyikét választani. Ez a legbiztonságosabb és a leggyorsabb BKK-bérlet vásárlási megoldás, hiszen elkerülhető a sorban állás, és bárki számára a nap 24 órájában elérhető, kézenfekvő megoldás.

Mobiljegyként is megváltható a diákbérlet

A mobiljegyek használata egyszerű, csupán a vásárlásához szükséges applikáció (Mobiljegy, K&H mobilbank, Simple, Telenor Wallet, VoxPay) letöltése szükséges hozzá.

A mobiljegyen vásárolt diákbérlet csak érvényes diákigazolvánnyal együtt használható, amelynek sorszámát a vásárláskor kell megadni, és legkorábban 2 perccel a vásárlást követően használható utazásra. A mobiljegyben vásárolt bérletekről bővebben itt tájékozódhat.

Kinek éri meg havi diákbérletet vásárolni?

Azoknak a diákoknak, akik egy hónap alatt 9-nél több alkalommal utaznak a BKK járatain, már megéri vonaljegy helyett havi diákbérletet venni. A havi diákbérlet tetszőleges kezdőnappal váltható, és egy hónapig érvényes, de a kínálatban megtalálhatók a hosszabb időszakra szóló negyedéves és éves diákbérletek is.  

A BKK értékesítési pontjai a https://www.bkk.hu/pontkereso/ oldalon érhetők el.

A mobiljegy használatáról minden további fontos információ megtalálható a bkk.hu/mobiljegy oldalon.

 

Budapesti Közlekedési Központ