Közlekedési rend a húsvéti ünnepek idején

Budapest, 2021. április 1. – Az áprilisi ünnepnapok idején változik a fővárosi közösségi közlekedési járatok menetrendje.

Budapesten és az elővárosi kék autóbuszokon, valamint a HÉV-vonalakon az alábbi menetrendtípusok lesznek érvényben:

  • április 2. (péntek): ünnepnapokon érvényes menetrend,
  • április 3. (szombat): szombati napokon érvényes menetrend,
  • április 4-5. (vasárnap-hétfő): ünnepnapokon érvényes menetrend.

A húsvéti ünnepek alatt, azaz 2021. április 2., péntek és 5., hétfő között az M3 metró Újpest-központ és a Lehel tér, illetve a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedik, az M3 pótlóbusz pedig a Lehel tér és a Nagyvárad tér között jár.

2021. április 3-tól, szombattól ezentúl hétvégén is betérnek egyes 200E autóbuszok a Cargo City-hez, így a hét minden napján lehetővé téve a munkahelyek kedvező elérését.

2021. április 6-tól, keddtől a BKK-járatok és az elővárosi kék VOLÁNBUSZ-járatok az elrendelt online oktatáshoz igazodva továbbra is az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend, a MÁV-HÉV szerelvényei pedig az iskolaidőszakban szokásos menetrend szerint járnak.

A H5-ös HÉV a hosszú hétvégén, április 2., péntek és 5., hétfő között a szombaton és munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik. Április 6-án, kedden a tanítási szünetben hétfőtől csütörtökig érvényes, ezt követően pedig a tanítási időszaki menetrend lesz érvényben.

A H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV-vonalon a hosszú hétvégén, április 2., péntek és 5., hétfő között a szombati és munkaszüneti napi, április 6-ától, keddtől pedig a munkanapi menetrend lesz érvényben.

A H7-es pótlóbusz és a H7-es HÉV április 2-án, pénteken a munkaszüneti napokra, 3-án, szombaton a szombatra, 4-én és 5-én, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napokra vonatkozó menetrend szerint közlekedik. Április 6-án, kedden a tanítási szünetben munkanapokon érvényes menetrend, utána ismét a tanítási időszaki menetrend lesz érvényben.

A HÉV-ek menetrendje a bkk.hu/menetrendek oldalon található meg, az utazás dátumának és időpontjának megadásával pedig a BKK FUTÁR utazástervezőben is lekérdezhető.

Az ünnepek alatt is ajánljuk, hogy utazásaik megtervezéséhez használják a FUTÁR alkalmazást.

Budapesti Közlekedési Központ