A BKK-járatok menetrendje is igazodik a kormány által elrendelt járványügyi intézkedésekhez

Budapest, 2021. március 8. – A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt Magyarország Kormánya újabb intézkedéseket vezet be március 8-ától, hétfőtől. Ezt figyelembe véve a BKK megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, amelyre várhatóan két lépcsőben kerül sor.

Hogyan változik a menetrend?

Az elrendelt intézkedések az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárásáról határoztak, ezért a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom. Ezt figyelembe véve a BKK-járatok menetrendje március 10-étől, szerdától változik, a tanszüneti menetrend lép életbe. A megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról.

Ezek  a tanszüneti menetrendek nem minden járat esetében tartalmazzák a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható. Ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által csütörtökön bejelentett korlátozásokra.

Az utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

 

Változások a BKK értékesítési pontjain

A BKK Ügyfélközpontok és a BKK jegy- és bérletpénztárak nyitvatartásában nem várható változás, a szokásos nyitvatartással üzemelnek. A március 8-tól életbe lépő korlátozó intézkedések szerint be kell zárnia a nem létfontosságú árucikkeket árusító üzleteknek. Ez az intézkedés egyes BKK viszontértékesítő pontokat is érinthet, kérjük, jegyvásárlás előtt tájékozódjanak.

A személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos. A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról mindent megtudhatnak a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon. Az önökhöz legközelebb eső BKK értékesítési pontot, valamint az automatákat a https://www.bkk.hu/pontkereso/ oldalon találják meg. A bérletek érvényességi ideje – ellenkező kormányzati vagy fővárosi intézkedésig – most sem változik.

A BKK járatai továbbra is biztonságosak, szolgáltatóink a járvány kezdete óta naponta fertőtlenítik a járműveket.

Kérjük, utazáskor hordjanak maszkot, és lehetőség szerint a járműveken tartsák be a megfelelő védőtávolságot!

 

Budapesti Közlekedési Központ