Közös ellenőrzéseket tart a rendőrség és a BKK

Budapest, 2021. január 27. – A zsebtolvajlás elleni kampány és a buszsávok ellenőrzése után folytatódik a BRFK és a BKK közös akciósorozata. Az együttműködés célja, hogy a fővárosiak biztonságosan használhassák a közösségi közlekedés járatait.

Pozitív tapasztalatokkal zárult a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) decemberi, zsebtolvajlás elleni akciója. Az utasok biztonságérzetének növelése érdekében idén is folytatódik a közlekedésszervező társaság és a rendőrség közös, több napig tartó akciósorozata.

Ezúttal a VII., a VIII., a IX. és a X. kerület meghatározott járatain biztosít fokozott jelenlétet a rendőrség a BKK jegyellenőrei mellett. A jegyellenőrök az utazási jogosultságot ellenőrzik, illetve figyelnek a járványügyi szabályok betartására, a rendőrség munkatársai pedig biztosítják a közrendet.

A BKK-hoz érkező visszajelzések szerint az utasok biztonságérzetét főképp a járatokon felbukkanó garázdálkodó személyek, a zsebtolvajok, illetve a vírusfertőzés lehetősége zavarja.  Ezért a két szervezet szorosabb szakmai kooperációval, közös kommunikációval, figyelemfelkeltő és edukációs videókkal csökkentené a közösségi közlekedéssel összefüggő szabályszegések számát, illetve segítené elő a járványügyi szabályok betartását.

A jövőben minden hónapan várható a mostanihoz hasonló, fővárosban közlekedők biztonságérzetét erősítő közös akció.

Budapesti Közlekedési Központ

Budapesti Rendőr-főkapitányság