Új, ingyenes, részletgazdag nyomtatott térképet adott ki a BKK Budapest éjszakai közlekedéséről

A BKK ügyfélszolgálatain, ügyfélpontjain eddig is ingyenesen elérhető volt kisméretű zsebtérkép, amely a belváros éjszakai hálózatát ábrázolta sematikus módon, most azonban megjelent egy új térkép, amely a teljes éjszakai hálózatról részletes információkat ad. A tájékoztató hiánypótló, hisz az éjszakai hálózatról ennyire részletes térkép nyomtatott formában eddig még nem jelent meg.

Az új térkép 1:40 000-es méretarányban ábrázolja Budapest teljes éjszakai közlekedési hálózatát. Tartalmazza 40 éjszakai autóbuszjárat útvonalát szerepük szerint színkódokkal, valamint a követési idejüket jelző vonalvastagsággal megjelenítve. Az éjszakai 6-os villamos útvonalán és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér éjszakai közlekedési kapcsolatain (a 100E és a 200E autóbusz útvonalait) kívül fel vannak tüntetve a 2017 decembere óta péntek és szombat esténként éjjel fél egyig járó M2-es és M4-es metrók, valamint az M2-es metróhoz csatlakozó utolsó HÉV-szerelvények is, melyek a korábbinál később indulnak a H5-ös és a H8-as vonalon. A térképen valamennyi éjszakai járat által érintett megálló névvel szerepel, illetve az ezek környezetében lévő, éjjel is üzemelő BKK jegyautomaták is megtalálhatók.

A térkép hátoldalán a hasznos tudnivalók mellett információk olvashatók az egyes járatok jellemzőiről, az érvényes jegyekről és bérletekről, valamint megtalálhatók az éjszakai hálózat legfontosabb csomópontjainak helyszínrajzai is pontosan beazonosítható megállókkal.

A térkép nemcsak BKK járatokat, hanem a MÁV-Start és a VOLÁNBUSZ éjszaka is közlekedő, Budapest közigazgatási határán belül Budapest-bérlettel igénybe vehető járatait is jelöli.

Az éjszakai közlekedésről további fontos információk olvashatók a BKK honlapjának kapcsolódó aloldalán is: https://bkk.hu/ejszakai/. A Budapesti Közlekedési Központ FUTÁR utazástervezőjével mobiltelefonon, tableten, vagy asztali számítógépen továbbra is megismerhető a főváros közlekedési hálózata, illetve segítségével bárki megtervezheti utazását.