Éjszakai járatok

Budapest világváros. Ennek megfelelően éjszaka sem áll meg az élet, az utcákon – főleg a belső kerületekben – ilyenkor is jelentős a forgalom. Különösen igaz ez péntek és szombat éjjel, amikor a legtöbb fiatal szórakozni indul. Az éjjel-nappal közlekedő 6-os villamos és a 41 db éjszakai autóbuszjárat az egész várost lefedi: a belváros mellett a külső kerületekbe is el lehet jutni járatainkkal. A legtöbb buszvonal az egész várost átszeli, így pl. Rákoskertről átszállás nélkül el lehet jutni egészen a Svábhegyre, vagy Nagytétényből Újpalotára.

Éjszakai menetrend és éjszakai vonalhálózati térkép

Jegyek és bérletek

Az éjszakai járatok normál díjszabással vehetők igénybe, azaz az összes jegy és bérlet használható rajtuk, kivéve a metrószakaszjegyet, a HÉV jegyeket és bérleteket valamint a hajójegyeket.

Hol lehet éjszaka jegyet vásárolni?

 • A BKK Ügyfélközpontjai és pénztárai általában 22 óráig tartanak nyitva. Ezt követően az éjjel-nappal működő BKK-automatákból lehet jegyet vásárolni. Az éjszakai autóbuszjáratokon a járművezetőtől, valamint – ha az adott buszon a biztonsági őr jegyellenőrzést végez – a biztonsági őrtől is vásárolható jegy. A járművön megvásárolt vonaljegy ára 450 Ft.
 • A BKK Ügyfélközpontok, -pénztárak nyitvatartása és elhelyezkedése, továbbá a BKK-automaták pontos helye a www.bkk.hu/pontkereso oldalon látható.
  Tipp: A keresőprogram úgy is beállítható, hogy csak az éjszaka is működő automatákat mutassa.
  Tipp: A jegyek és bérletek elővételben is megvásárolhatók.
 • Az éjszakai járatokat igénybe vevő ügyfelek jelentős része diák. A diákbérletekkel, diákkedvezményekkel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat ide kattintva megtalálhatják.

Jegyellenőrzés és felszállási rend

 • Utazni csak érvényes jeggyel, bérlettel vagy díjmentességet igazoló okmánnyal lehet. A jegyet felszállás (járművön váltott jegyet a vásárlás) után azonnal érvényesíteni kell.
 • Ha a járművön biztonsági őr jegyellenőrzést végez, vagy elsőajtós felszállási rend van érvényben, a jegyet, bérletet, díjmentességet igazoló okmányt be kell mutatni. Elsőajtós felszállási rendben a jegyérvényesítést a járművezető mellett elhelyezett jegykezelő készülékkel lehet elvégezni.
 • A szóló autóbuszokra csak az első ajtón lehet felszállni.
 • A 6-os villamoson folyamatos, az autóbuszvonalakon eseti jellegű a jegyellenőrzés.

Fontosabb csomópontok térképe

Az éjszakai járatok menetrendjét úgy alakítottuk ki, hogy a ritkábban közlekedő autóbuszok a legfontosabb csomópontokon bevárhassák egymást, így az átszállás zökkenőmentes legyen.
Az éjszakai hálózat fontosabb csomópontjai (a névre kattintva megnézheti a csomópont térképét, a járatok indulási helyszínét):

Mire figyeljünk?

A járműveken és a megállókban, a metró, a HÉV és a fogaskerekű nyilvános utasforgalmi területein tilos:

 • dohányozni
 • ételt és italt fogyasztani
 • szemetelni
 • jogtalanul hirdetményt elhelyezni
 • a közlekedést, illetve az utasokat zavarni
 • az ott lévő eszközöket, tárgyakat bármilyen módon rongálni.

Biztonságos közlekedési tippek

 • A járművön üljön a járművezetőhöz közel, szerelvényeknél az első kocsiba.
 • Ha veszélyben érzi magát, kérjen segítséget a legtöbb éjszakai járaton szolgálatot teljesítő biztonsági őrtől vagy a járművezetőtől.
 • Biztonsági őrök az éjszakai autóbuszainkon elsősorban a magasabb kihasználtságú elsőajtós felszállási rendben közlekedő szóló autóbuszokon látnak el szolgálatot.
 • Figyeljünk a tolvajokra! Javasoljuk, hogy a válltáskáját hordja a vállán átvetve, maga elé vagy az oldalához szorítva.

BKK Info

A BKK Info használatával már nemcsak webes felületen, hanem Android és iOS operációs rendszerű készülékeken is folyamatosan frissülő, naprakész információk érhetők el a fővárosi közösségi közlekedés változásairól. Az alkalmazás segítségével bármikor kéznél lesznek a legfrissebb járatinformációk: a készülékeken automatikusan megjelenő tájékoztatás – úgynevezett push üzenet – által ügyfeleink azonnal értesülhetnek arról, ha az általuk használni kívánt járat forgalmában változás vagy zavar történik, ezért az módosított útvonalon közlekedik. Ezenkívül útnak indulás előtt vagy útközben is tájékozódhatnak az aktuális tömegközlekedési hírekről, a kedvenc járatok forgalmi rendjéről. A BKK Info ingyenesen letölthető a hivatalos androidos, illetve Apple-alkalmazásboltból, valamint a bkk.hu/android, illetve a bkk.hu/ios linkekről is.

Feliratkozás Iratkozzon fel az automatikus szolgáltatásunkra és tájékozódjon aktuális változásokról! Feliratkozás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.