Újabb jegy- és bérletkiadó automaták a H5-ös HÉV vonalán

A Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-HÉV Zrt. együttműködésének köszönhetően tovább nőtt a jegy- és bérletkiadó automaták száma a H5-ös HÉV Pannóniatelep és Szentistvántelep megállóiban. Az új automaták üzembe helyezésével a H5-ös HÉV városhatáron kívüli szakaszán szinte valamennyi megállóban kényelmesen megváltható a HÉV-menetjegy vagy bérlet az utazás megkezdése előtt.

Az új készülékek üzembe helyezésével a BKK célja, hogy a HÉV-vonalak mentén is bővítse az értékesítési lehetőségek számát, ezzel növelve a szolgáltatási színvonalat. A készülékekből megvásárolható valamennyi HÉV menetjegy, illetve a budapesti közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges jegyek és bérletek.

Budapest területén és néhány környező településen összesen 367 jegyautomata biztosítja éjjel-nappal a jegy- és bérletvásárlási lehetőséget. A BKK és a MÁV-HÉV együttműködésének köszönhetően városszerte, valamennyi automatából megvásárolhatók a HÉV-jegyek és bérletek, és a HÉV-állomásokon található készülékekből is megváltható minden budapesti jegytípus.

A kiterjedt automata-hálózatot így a BKK és a MÁV-HÉV utasai egyaránt igénybe vehetik úgy, hogy a teljes utazásukhoz egy helyen válthatják meg jegyüket vagy bérletüket. Az együttműködés sikerét bizonyítja, hogy a HÉV-vonalak mellett található automaták forgalmának 90%-át a budapesti jegyek és bérletek teszik ki, míg a HÉV-jegyek és bérletek 15%-át a HÉV-vonalaktól távoli, városi automatákból váltják meg.

A BKK 2014 márciusában az új értékesítési hálózat és stratégia kialakításához igazodva kezdte meg a jegy- és bérletkiadó automaták telepítését, melyeknek köszönhetően jelentősen nőtt a készpénzes és a kártyás fizetésre alkalmas értékesítőhelyek száma. Az új automatákból első lépésként egyszerre 300 darab kezdte meg a működést a BKK szolgáltatási területén, a készülékek száma azóta is folyamatosan növekedett. A készülékek érmét, papírpénzt is elfogadnak és visszaadnak, ezenkívül hagyományos és érintésmentes bankkártyával is lehet gyorsan és kényelmesen fizetni, ezért a korábbiakhoz képest kevesebb sorban állásra kell számítaniuk a budapesti utasoknak. Az új automaták a jegyeken kívül bérlet kiadására és számla kiállítására is alkalmasak.

Az automaták pontos helyéről a térképes keresőn, használatukról pedig egy kisfilm és az interaktív bemutató felület segítségével lehet tájékozódni