Múzeumok Éjszakája belépők és kedvezményes MOL Bubi bérletek vásárolhatók a BKK ügyfélközpontjaiban

Az idei Múzeumok Éjszakáját a fővárosban június 23-án, szombaton rendezik, a részvételre jogosító karszalagok árusítása pedig már május 25-én, pénteken elkezdődik. A jegyek – amelyek egyszerre szolgálnak múzeumi belépőként és a BKK múzeumbuszaira szóló „bérletként” – megvásárolhatók a BKK ügyfélközpontjaiban és egyes kijelölt jegypénztáraiban is. A kulturális program alkalmából május 25. és június 23. között mindössze 3900 forintért lehet hozzájutni a Múzeumi MOL Bubi bérlethez; ez egy kedvezményes árú negyedéves bérlet a közbringarendszer használatához.

2018. június 23-án, szombaton rendezik meg Budapesten a Múzeumok Éjszakáját, amely idén is színes programkínálattal várja az érdeklődőket. Az eseményen résztvevő múzeumokat legkönnyebben a BKK délutántól késő éjjelig hétféle útvonalon közlekedő múzeumbuszával, vagy a MOL Bubi kerékpárjaival lesz majd érdemes megközelíteni. Az idei Múzeumok Éjszakájára már május 25-től, péntektől megvásárolhatók a belépőjegyek. A karszalagok idén is egyszerre szolgálnak a programban résztvevő múzeumok belépőjeként, miközben a BKK múzeumbuszain is díjmentes utazást tesz lehetővé. (A többi közösségi közlekedési járatot a BKK normál díjszabásával lehet igénybe venni ezen a napon, illetve éjszakán is.) A karszalagok kényelmesen, akár közlekedési jegy- vagy bérletvásárlás közben is beszerezhetők a BKK ügyfélközpontjaiban és egyes kijelölt pénztáraiban.

Szinte minden belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a Múzeumok Éjszakája budapesti helyszíneinek megközelítésére érdemes az almazöld kerékpárokat választani. A kulturális program alkalmából idén is jelentős kedvezménnyel, fél áron kínálja – a negyedéves MOL Bubi bérletnek megfelelő – Múzeumi MOL Bubi bérletet, amely az almazöld kerékpárok negyedéves, korlátlan számú használatára jogosít. (Ebből az első 30 perc minden bérlés alkalmával díjmentes.) A Múzeumi MOL Bubi bérlet 1000 forint felhasználható kerettel rendelkezik, amely a 30 percen túli kerékpározások díjára használható fel, egyebekben a negyedéves bérletre vonatkozó szabályok vonatkoznak rá.

A BKK a múzeumbuszokról, valamint a sűrűbb metró- és éjszakai közlekedésről hamarosan bővebb tájékoztatást ad. A Múzeumok Éjszakájára szóló karszalagokkal, a kedvezményes Múzeumi MOL Bubi bérlettel és ezek megvásárlásával kapcsolatban bővebb információ a BKK honlapján olvasható.

Budapest, 2018. május 25.

Budapesti Közlekedési Központ