Újabb jegy- és bérletkiadó automatákat telepített a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ tovább növelte a jegy- és bérletkiadó automaták számát, a napokban újabb 6 készüléket helyeztek üzembe a fontosabb budai közlekedési csomópontokban. Az új automaták 2014 márciusában jelentek meg, a kezdeti 300 készülék kihelyezése óta ma már további 54 ponton válthatják meg a fővárosban közlekedők jegyüket és bérletüket.

Újabb 6 jegy- és bérletkiadó automatát helyeztek el az I., a II., és a III. kerületben, így összesen már 354 automatánál van lehetőség jegyet és bérletet vásárolni. A legújabb automatákat a Széll Kálmán téren és a budai fonódó villamoshálózat vonalán telepítették. A felújított Széll Kálmán téren további kettő, a Clark Ádám téren, a Batthyány téren az aluljáróban, a Bécsi úton a Nagyszombat utcai villamosmegállóban, illetve a Széna téren pedig egy-egy új automata vehető igénybe.

Folyamatosan nő az automaták száma

A BKK 2014 márciusában az új értékesítési hálózat és stratégia kialakításához igazodva az elektronikus jegyrendszer egyik elemeként kezdte meg az automaták telepítését, melyeknek köszönhetően hatszorosára nőtt a készpénzes és a kártyás fizetésre alkalmas értékesítőhelyek száma. Az új automatákból első lépésként egyszerre 300 darab kezdte meg a működést a BKK szolgáltatási területén, a készülékek száma azóta is folyamatosan növekedett. A készülékek érmét, papírpénzt is elfogadnak és visszaadnak, ezenkívül hagyományos és érintésmentes bankkártyával is lehet gyorsan és kényelmesen fizetni, ezért a korábbiakhoz képest kevesebb sorban állásra kell számítaniuk a budapesti utasoknak. Az új automaták a jegyeken kívül bérlet kiadására és számla kiállítására is alkalmasak.

Az automaták pontos helyéről a térképes keresőn, használatukról pedig egy kisfilm és az interaktív bemutató felület segítségével lehet tájékozódni.