Az utazási igényekkel összehangolva fejleszti a hajójáratokat a BKK

A BKK fejleszti a fővárosi közösségi közlekedésben részt vevő hajójáratok menetrendjét. Az új menetrend bevezetésének célja, hogy a hajóközlekedés hatékonyságát növelve az utasok igényeihez jobban igazodó szolgáltatás álljon rendelkezésre. A tavasztól őszig tartó időszakban a megnövekvő utasforgalomnak megfelelő sűrűbb hajóközlekedést vezet be a BKK, a téli idény kínálata pedig elsősorban a munkába járáshoz kapcsolódó igények kiszolgálására fókuszál. A témában lefolytatott társadalmi egyeztetés eredményeként az utazóközönség igényeihez jobban igazodó új menetrend július 18-ától (hétfőtől) lép életbe.

A társadalmi egyeztetésen a véleményt alkotók általában egyetértettek a BKK meghirdetett javaslataival. Az új menetrend szerint július 18-ától

  • Az Újpest, Árpád út és a Haller utca között a D11-es járat a jelenlegi menetidejénél gyorsabban közlekedik: kihagyja a Várkert Bazár kikötőt. A hajójárat csak munkanapokon csúcsidőszakban, egész évben azonos menetrend szerint közlekedik, jellemzően 60 percenként.
  • Tavasztól őszig a D12-es hajó az újpesti csúcsidei járat kiegészítéseként a Boráros tér és Rómaifürdő között közlekedik. A két járat együtt a jelenleginél gyakrabban közlekedik a belvárosi szakaszon, növelve a dunai átkelési lehetőségek számát is.
  • A hétvégi D13-as és a D12-es hajójáratot a BKK összevonja, ezáltal egyszerűbbé, átláthatóbbá válik a hálózat. Tavasztól őszig hétvégeken is a D12-es hajójárat közlekedik a jelenleginél bővebb kínálattal, jellemzően 30 percenként.
  • Az utasforgalmi igényekhez igazodva tavasztól őszig jobb kiszolgálásban részesül a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű és az Óbudai-sziget megálló. A jelenleg csak hétvégén érintett (kis forgalmú) Margitsziget, Szállodák és a Dráva utca kikötőt a hajók a továbbiakban nem érintik.

A társadalmi egyeztetésről részletesebben olvashatnak a BKK oldalán, az új menetrendek pedig ide kattintva érhetők el.

D_terkep_osszv_160712