Változás a BKK-automaták termékkínálatában

Fokozatosan megszűnik április  1-je és 7-e között a 90%-os kedvezményű környéki helyközi vonaljegyek BKK-automatákból történő vásárlási lehetősége. Ez a jegytípus továbbra is valamennyi jegy- és bérletpénztárban és BKK Ügyfélcentrumban megvásárolható, valamint – felár megfizetése nélkül – azokon a környéki autóbuszjáraton is, ahol ezzel a termékkel az utazás jogszerűen igénybe vehető. Ennek oka, hogy a kedvezményes jegyek igénybevételéhez szükséges adminisztráció csak ezeken az értékesítőhelyeken, valamint a járművezetőknél biztosított.

A változás ellenére az automaták termékkínálata továbbra is széles skálán mozog és szinte teljesen azonos az ügyfélközpontokéval és a pénztárakéval: a havi bérletek, a napijegyek akár az ügyfelek által egyénileg megadott érvényességi időtől megvásárolhatók, ahogy a negyedéves, a kedvezményes és teljes árú HÉV-bérletek is. A készülékek érmét, papírpénzt is elfogadnak és visszaadnak, ezenkívül hagyományos és érintésmentes bankkártyával is lehet gyorsan és kényelmesen fizetni. A BKK-automatákból vásárolt termékekről egyszerűsített számlát is igényelhetnek ügyfeleink, amelyhez honlapunkon előzetes regisztráció szükséges.

Az automaták pontos helyéről térképes keresőnkön tájékozódhat, használatukról pedig kisfilm és interaktív bemutató felület az alábbi címen érhető el: https://bkk.hu/automata/