A békásmegyeri Madzsar József utca déli részét is felújítják nyárra

2015 nyarára felújítják a békásmegyeri Madzsar József utca déli, a Batthyány utca és a Juhász Gyula utca közötti igen rossz állapotú útpályáját a Fővárosi Önkormányzat megrendelésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) előkészítésében és lebonyolításában. A munka február 16-án (hétfőn) kezdődik, és várhatóan április második feléig a Batthyány utca és a Pünkösdfürdő utcai csomópont közötti részt építik át az útszakasz teljes lezárásával. Ezután a csomóponttól északra lévő útszakasz pályaszerkezete újul meg félpályás lezárással és a városközpont felé történő egyirányúsításával. Az útfelújítás miatt ideiglenesen változik az erre közlekedő buszjáratok – a 134-es és a 960-as – útvonala. A Madzsar József utca déli része mintegy 185 millió forintból újul meg a Colas Út Zrt. kivitelezésében.

Február 16-ától (hétfőtől) március közepéig az útfelújítással párhuzamosan csatornaépítést is végeznek a Batthyány utcában. A február 21–22-ei, majd a február 28–március 1-jei hétvégén a Szent István utca kereszteződésénél a városhatár irányú útpályán egy forgalmi sávot lezárnak. Az autósok ezen a két hétvégén két forgalmi sávon 40 kilométer/órás sebességkorlátozással haladhatnak a Batthyány utca ezen szakaszán.

Ugyanebben az időben, február 16-ától megkezdődik az útépítés is a Madzsar József utca Batthyány utca és Pünkösdfürdő utca közötti részén, ezért:

  • Először lezárják a Batthyány utca és a benzinkút behajtója közötti útszakaszt. A Szent István utcát, illetve a díszfaiskola parkolóját gépkocsival a benzinkúti behajtón keresztül az Ipartelep utca–Árpád utca–Rövid utca kerülő útvonalon lehet megközelíteni. Ebben az időszakban a 134-es busz módosított útvonalon, a Batthyány utcán közlekedik, és a Pünkösdfürdő utcán bekanyarodva éri el a Madzsar József utca további szakaszát. A tömegközlekedési járatok tereléséről hamarosan bővebb tájékoztatást is adunk.
  • Később a benzinkúti behajtó és a gyorsétterem behajtója között folytatódik a csatorna- és az útépítés. Ekkor a Szent István utca és a díszfaiskola parkolója újra megközelíthető, ugyanakkor a rajtuk átmenő forgalomra nem lesz lehetőség. A Pünkösdfürdő utca felől az Ipartelep utca elérhető marad, további szakasza azonban zsákutca, csak az itt lévő két ingatlant lehet majd megközelíteni. A 134-es busz továbbra is terelve közlekedik.
  • Ezután az Ipartelep utca is zsákutcává válik.

Várhatóan április 18-án és 19-én (szombaton és vasárnap) a Pünkösdfürdő utcai csomópont újul meg. A csomópont forgalmát a munkavégzés ideje alatt is fenntartják, azonban a jelzőlámpa működését jelzőőrök segítik. Az Ipartelep utca ekkor is lezárva marad.

Előreláthatóan április 20-ától (hétfőtől) az útépítés befejezéséig – várhatóan május 31-éig – a Pünkösdfürdő utcai csomóponttól északra eső, a Juhász Gyula utcáig tartó útszakasz felújítása zajlik majd félpályás lezárással, az autóforgalom városközpont felé tartó egyirányúsításával. A Batthány utca felőli oldal építésekor a 960-as busz nem érinti majd a Pünkösdfürdő utca megállóhelyet.

Később, a Madzsar József utca Pünkösdfürdő utcai kereszteződése után a jobb oldali útpálya építése alatt a Kabar utcai parkoló zsákutca lesz. Az építkezés utolsó ütemében a Juhász Gyula utca és a már korábban felújított szakasz közötti rövid, mindössze 30 méteres útszakaszt újítják fel, ekkor jelzőőrök biztosítják majd a Madzsar József utca kétirányú forgalmát. Ezenkívül minden korábbi forgalomkorlátozást, terelést feloldanak, az arra közlekedő buszjáratok is az eredeti útvonalukon járnak.

2014-ben a Madzsar József utca északi oldalát újították fel

2014. februártól júniusig a békásmegyeri Madzsar József utca Juhász Gyula utca és Hadrianus utca közötti, északi részét újította fel a BKK Zrt. a Fővárosi Önkormányzat megrendelésére. Az átépült útvonalszakaszon új közlekedési rendet alakítottak ki, amely tehermentesítette a Batthány utca–Pünkösdfürdő utcai csomópont túlterhelt balra kanyarodó sávját, valamint lehetővé tette a 204-es busz közlekedésének átalakítását: a Békásmegyer és Káposztásmegyer közötti, átszállás nélküli közösségi közlekedési összeköttetést. A Madzsar József utca északi szakaszának felújításáról bővebben tavaly nyári közleményünkben írtunk.