Forgalmi változások

Gyorsabban, torlódásmentesen Békásmegyeren: véget ért a felújítás a Madzsar József utcában

Békásmegyeren június 21-én, szombaton átadjuk a forgalomnak a felújított Madzsar József utca Juhász Gyula utca és Hadrianus utca közötti szakaszát. Az új közlekedési rend a csomópontban balra kanyarodási lehetőséget nyújt a közúti forgalom és a közösségi közlekedés számára. A felújítás során kialakított forgalmi rend nemcsak a közeljövőben megújuló 204-es busz lényegesen gyorsabb közlekedését teszi lehetővé, de a Batthyány utca–Pünkösdfürdő utcai csomópont túlterhelt balra kanyarodó sávját is tehermentesíti. A felújítás a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában zajlott le.

2014. június 21-én, szombaton átadjuk a forgalomnak a békásmegyeri Madzsar József utca felújított, Juhász Gyula utca és Hadrianus utca közötti részét. Az új közlekedési rend a csomópontban balra kanyarodási lehetőséget nyújt mind a közúti forgalom, mind a 204-es autóbusz számára, egyúttal megszűnik a korábbi visszafordulási lehetőség. A korábban a Hadrianus utca felől a 11-es út felé egyirányú összekötő út főúti torkolata az útszélesítéssel 3 sávosra bővült: a főútra tartó járművek számára egy, míg a főútról érkezők számára két sáv áll rendelkezésre. A Hadrianus utca torkolatában lévő 34-es busz megállót 60 méterrel távolabb, a Budakalászi út torkolatával szembe helyeztük át.

Az új csomópont megnyitása lehetőséget nyújt a 204-es busz menetidejének jelentős, 5 perces rövidítésére is azáltal, hogy a járatnak már nem kell kényszerűen végighaladnia a 11-es út forgalmas bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utcai kereszteződésig. A 204-es busz végleges útvonalát a közeljövőben, a szakmai és civilszervezetekkel történt egyeztetések lezárulta után alakítjuk ki. A vonalon nemrég utasaink körében is felmértük az igényeket, amelyeket lehetőség szerint figyelembe veszünk az új forgalmi rend kialakításakor.

Az új kanyarodósáv létesítésével az autósok egy régi problémáját orvosolva, a Batthyány utca–Pünkösdfürdő utcai csomópontban a túlterhelt balra kanyarodó sávot is tehermentesítjük. A felújítás előtt az említett csomópontban szinte minden irányból a kiszolgálhatónál nagyobb forgalom volt jellemző, a balra kanyarodó sáv pedig rendszeresen olyan mértékben feltorlódott, hogy a centrum felé közlekedő 2 sávból csak 1 volt használható, ami az egyenesen haladók torlódását is okozta. A tömegközlekedési járművek előnyben részesítése érdekében a balra kanyarodó sáv utolsó szakasza, közvetlenül a jelzőlámpás csomópont előtt két sávosra bővül. A külső sávot csak az autóbuszok használhatják, így a tömegközeledési járművek előbb be tudnak haladni a csomópontba, mint a belső sávon, a csomóponttól kissé távolabb várakozó gépjárművek. Az új jelzőlámpás csomópont forgalomfüggő üzemmódban működik, azaz a közúti forgalomnak megfelelően módosítja a szabad jelzések hosszát. Az intézkedés meggyorsítja a 11-es út külső szakaszáról és az M0-s útról a békásmegyeri lakótelep Duna felőli oldalának az elérhetőségét az egyéni közlekedők számára is.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.