Népszerűek a BKK új jegy- és bérletkiadó automatái

Több mint 1 millió eladott vonaljegy, 2 milliárd forint fölötti menetdíjbevétel néhány hónap alatt - március vége óta üzembe állt a 300 új BKK jegy- és bérletkiadó automata csaknem fele. Az új jegy- és bérletkiadó automatákkal 3-szor több bérletvásárlási pont, 6-szor több bankkártyás fizetési lehetőség létesül Budapesten. A jelenleg működő 136 automatáról az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetésének előkészítéseként kezdődött meg 2014 márciusában a korszerű, új jegy- és bérletkiadó automaták telepítése. Ma már nemcsak a belvárosban, hanem Budapest külvárosi, kertvárosi részein, illetve több agglomerációs településen is megtalálhatók a készülékek, ezért mindenki megveheti termékeinket úgy a lakó-, mint a munkahelyéhez közel. A telepítés jelenleg is zajlik: hetente átlagosan tíz gépet helyezünk üzembe, ezzel napról napra növekszik az automaták száma. A nagyobb csomópontokon és metróállomásokon kívül már a hévállomásokon is megkezdtük a kihelyezésüket. Terveink szerint idén 270, legkésőbb 2015 elejére pedig mind a 300 automata üzembe áll.

Közel hárommillió eladott jegy és bérlet

Eddig egyebek mellett már több mint 1 millió vonaljegyet és 200 ezer bérletet adtunk el az új automatákon keresztül. Az eltelt időszakban 136 automatát telepítettünk, az automatákból az eddigi vásárlások összege elérte a 2,2 milliárd forintot. Ügyfeleink az új jegy- és bérletkiadó automatákon eddig kártyával 350.000 terméket vásároltak több, mint 900 millió forint értékben, készpénzzel pedig közel 1,5 millió terméket közel 1,3 milliárd forintért. Az automatáknál a bankkártyás fizetés aránya kiemelkedően magas; jelenleg 41% a bankkártyás és 59% a készpénzes. Mivel ez a leggyorsabb vásárlási forma, a BKK is ennek használatát javasolja a fővárosban közlekedőknek.

A több mint 1,8 millió tranzakció során összesen 2,7 millió terméket adtunk el. Az eladott díjtermékekhez használt papír hossza meghaladja a 85 km-t.

Időt spórolunk önnek!

A budapestiek egyértelműen nyernek az új rendszerrel: 3-szor több bérletvásárlási pontot és 6-szor több bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítunk a korábbiakhoz képest. Ennek és az automaták éjjel-nappali elérhetőségének köszönhetően jelentősen csökkenhet a sorban állással töltött idő.

Az automatákban szinte a teljes termékkínálat elérhető, kaphatók a kéthetes, a negyedéves és a szemeszterbérletek is. Érmét, papírpénzt is elfogadnak és visszaadnak, ezenkívül hagyományos és érintésmentes bankkártyával is lehet gyorsan és kényelmesen fizetni. Az új BKK jegy- és bérletkiadó automatákat a külföldiek is kedvelik, számukra a vásárlást az angolon kívül francia, orosz, német, román és hamarosan spanyol, kínai és szlovák nyelvű menürendszer segíti.

A Budapesti Közlekedési Központ 300 új jegykiadó automatájának üzembe helyezése az elektronikus jegyrendszer beruházásával összehangoltan, annak első lépéseként történik. Az új automaták beszerzéséhez szükséges forrásokat a Fővárosi Önkormányzat biztosítja a BKK számára. Az automaták pontos helyéről térképes keresőnkön tájékozódhat. Az automaták használatáról kisfilm és interaktív bemutató felület az alábbi címen érhető el: https://bkk.hu/automata/.