Okostelefonra költözik a BKK Info

2014. május 14-étől, szerdától elérhető a BKK okostelefonokra készített alkalmazása, a BKK Info. Ennek használatával már nemcsak webes felületen, hanem Android és iOS operációs rendszerű készülékeken is folyamatosan frissülő, naprakész információk érhetők el a fővárosi közösségi közlekedés változásairól. Az alkalmazás segítségével bármikor kéznél lesznek a legfrissebb járatinformációk: a készülékeken automatikusan megjelenő tájékoztatás – úgynevezett push üzenet – által ügyfeleink azonnal értesülhetnek arról, ha az általuk használni kívánt járat forgalmában változás vagy zavar történik, ezért az módosított útvonalon közlekedik. Ezenkívül útnak indulás előtt vagy útközben is tájékozódhatnak az aktuális tömegközlekedési hírekről, a kedvenc járatok forgalmi rendjéről. A BKK Info ingyenesen letölthető a hivatalos androidos, illetve Apple-alkalmazásboltból, valamint  a bkk.hu/android, illetve a bkk.hu/ios linkekről is. Jelenleg is dolgozunk az alkalmazás további funkcióin, a jövőben beépítjük a FUTÁR rendszer adatait is, valamint tervezzük a közúti információk megjelenítését és új útvonaltervező funkciót is.

A mobilalkalmazásban is teljes körűen elérhetővé tesszük a legfrissebb közösségi közlekedési információkat: május 14-étől (szerdától) letölthető az Android operációs rendszerű készülékekre – mobiltelefonra, táblagépre –, valamint iPhone-ra optimalizált BKK Info alkalmazás. (Rövidesen iPad készülékeken is elérhető lesz.) A fejlesztés a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly május óta működő népszerű, naprakész közösségi közlekedési információkat nyújtó szolgáltatásának egyik legfontosabb mérföldköve, hiszen segítségével valóban azonnal értesülhetnek ügyfeleink az általuk használt kedvenc járatok esetleges forgalmi változásáról, zavaráról, útvonal-módosulásáról vagy – hévek, metrók és villamosok esetén – autóbuszos pótlásáról. A szolgáltatás eddig mobilkészülékeken csak az internetes böngészőből volt elérhető, azonban az applikáció használatával most már gyorsabban, kényelmesebben értesülhetnek ügyfeleink az aktuális tömegközlekedési hírekről.

A BKK Info eddig megismert funkciói a mobilapplikációban is teljes körűen elérhetők: térképes felületen nyomon követhetők a közlekedési változások, és adott a lehetőség feliratkozni az egyes járatokkal kapcsolatos közlekedési változásokról szóló értesítésekre is. Ez utóbbi a mobilalkalmazás egyik legfontosabb funkciója, hiszen úgynevezett push üzenet, azaz a készüléken automatikusan megjelenő tájékoztatás segítségével utasaink akár útközben is értesülhetnek az általuk használt járat forgalmi változásairól. Ennek a funkciónak a használatához e-mail címes feliratkozás szükséges.

Fejlesztőink a BKK Info alkalmazás felületét az internetes böngészőkből elérhető webes változathoz hasonló színes, jól látható táblázatos formával, járatszám szerinti bontással és kereshetőséggel tették könnyen és jól használhatóvá. A mobilapplikáció 2014. május 14-étől (szerdától) ingyenesen letölthető a hivatalos androidos, illetve Apple-alkalmazásboltból, valamint a bkk.hu/android, illetve a bkk.hu/ios linkeken is; egyelőre tesztüzemben működik majd, felületét folyamatosan frissítjük.

Az alkalmazás profil menüpontjában beállítható, hogy mely járatokról kérünk információt, akár időpont és vonalszakasz alapján is. Tehát, ha feliratkozunk a 4-es villamossal kapcsolatos információkra, kiválaszthatjuk, hogy például csak hétköznap reggel vagy éppen csak hétvégén egész nap szeretnénk a járat közlekedésével kapcsolatos értesítéseket kapni, a Széll Kálmán tér M és a Blaha Lujza tér M közötti vonalszakaszról.

A BKK Info alkalmazást folyamatosan fejlesztjük, terveink között a későbbiekben a közúti információk (útlezárások, útfelújítások) megjelenítése, az alternatív és terelő útvonalak térképes megmutatása, valamint az útvonaltervezés is szerepel. Dolgozunk azon, hogy az applikáció Windows operációs rendszerű mobilkészülékeken is mielőbb elérhető legyen.

Reméljük, hogy ügyfeleink hamar megkedvelik az új BKK Info alkalmazást, amely megkönnyíti tájékozódásukat a budapesti közösségi közlekedésben. Számítunk ügyfeleink visszajelzésére, véleményére a bkkbkk.hu címen, mellyel hozzájárulnak az applikáció fejlesztéséhez, tökéletesítéséhez.

App Store Google Play

Letölthető anyagok: Nagy Levente üzletfejlesztési és ügyfél-kommunikációs igazgató prezentációja (PDF, 1,4 Mb)