Nemzetközi elismerést kapott a Budapesti Közlekedési Központ

Elnyerte a Global Light Rail Award 2013 elnevezésű díjat a Budapesti Közlekedési Központ. Az elismerésre a Tramway & Urban Transit című szaklap ajánlása alapján terjesztették fel a BKK-t. Társaságunk a Worldwide Project of the Year (Az év projektje világszerte) kategóriában hozta el a kitüntetést Budapest közlekedési intézményrendszerének megreformálásáért. Az elismeréseket idén nyolcadik alkalommal adták át, és ez volt az eddigi évek legnépesebb díjátadó ünnepsége: hat országból összesen 150 jelölt mérette meg magát különböző kategóriákban. A zsűri két szakembere, Howard Johnston, a Tramways & Urban Transit szaklap kiadója és a Light Rapid Transit Forum szakértői csoportjának tagja, valamint Andrew Braddock, a Light Rail Transit Association (Villamosközlekedési Szövetség) elnöke az UITP (Tömegközlekedési Világszövetség) és különböző szakmai szervezetek tagjaival együtt döntött. A Team of the year (az Év csapata) kategóriában is elismerést kapott a BKK a BKV-val közösen a 2013. júniusi árvíz idején nyújtott csapatmunkáért és helytállásért. Ezt a díjat különleges kritériumok alapján ítélik oda olyan munkáért, amely túlmutat a hétköznapi munkafolyamatokon.

A dunai árvíz miatt át kellett szervezni Budapest közlekedését, rendkívüli munkát végeztek a diszpécserközpontban, az utastájékoztatók, a közúti és tömegközlekedési szakterületen dolgozók és a helyszíni forgalomirányító munkatársak, valamint a BKV dolgozói (kiemelten a metró és hév területéről) is aktívan részt vettek ebben a fontos munkában.  A díj jelzi, hogy Tarlós István főpolgármester rendkívüli intézkedései nyomán a BKK és a BKV a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve sikeresen tervezte meg és hajtotta végre a közlekedés átszervezését.

A zsűritagok méltatták a BKK csapatának árvíz idején tanúsított reagálását Budapest közlekedése és az utasok biztonsága érdekében. Véleményük szerint a gyors gondolkodás, az átszervezés ütemtervének elkészítése és végrehajtása megakadályozta, hogy Budapest közlekedésében súlyos és hosszabb ideig tartó káosz alakuljon ki.