Társadalmi egyeztetés az Újbuda–Újpest-villamostengelyről

Meghirdetett javaslat
Meghirdetett javaslat címeTársadalmi egyeztetés az Újbuda–Újpest-villamostengelyről
Közzététel időpontja2024.04.19. 09:17
Véleményezés kezdete2024.04.22
Véleményezés vége2024.05.31

A Budapesti Mobilitási Terv 2030 egyik kiemelt célja a belvárosi kötöttpályás hálózat hiányzó összeköttetéseinek megteremtése. Ennek megfelelően elindulhat a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között az új villamospálya tervezése, amelynek köszönhetően közvetlen, felszíni átszállásmentes, kötöttpályás kapcsolat jön létre Újpest és Újbuda között. Az új villamospálya megépítésével megszűnik az átszállási kényszer ezen a tengelyen, a külső városrészekből közvetlenül lehet eljutni a budapesti belvárosba, illetve azon túl is.

A fejlesztés nagy hatással lesz a fővároson belüli autók számának és negatív hatásaik csökkentésére. Az új villamospályával érintett közterületek „faltól falig” történő komplex újragondolásával és átépítésével minden közlekedő számára javul a közlekedésbiztonság, miközben barátságos, zöldebb, tisztább levegőjű környezetet hozunk létre. A projektről bővebb információt ezen az oldalon találsz. 

A május 31-ig tartó társadalmi egyeztetés keretében elsősorban a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között megépülő új villamospályával, -megállókkal és azok környezetével kapcsolatos igényeket mérjük fel. Számítunk az új vágányokkal érintett útszakaszon közlekedők, valamint az észak-pesti és dél-budai villamosok utasainak véleményére.

Amennyiben hagyományos módon kitölthető változatra van szükséged, több lehetőséget is biztosítunk számodra, hogy elmondhasd a véleményed:

 • A BKK Agóra utcafórumok keretében személyesen is elmondhatod véleményedet:

  • április 23-án, kedden 16:00–18:00 a Nyugati pályaudvarnál,
  • április 29-én, hétfőn 16:00–18:00 a Deák Ferenc téren,
  • május 13-án, hétfőn 16:00–18:00 Újpest-központnál,
  • május 15-én, szerdán 16:00–18:00 a Lehel téren.
 • A kérdőív offline változatát innen tudod letölteni. Kérjük, a papíralapú kérdőívet borítékban juttasd vissza a BKK ügyfélközpontjaiba vagy küldd el postán Újbuda–Újpest-villamos kérdőív jeligével a BKK postacímére: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.
 • A kérdőív papíralapú példányaiból ügyfélközpontjainkban is találsz, amelyet kitöltés után ugyanott le is adhatsz, de postázhatod is számunkra.

Kérjük, oszd meg velünk javaslataidat és elvárásaidat a fejlesztésről!

 

Letölthető dokumentumok(1)

Újbuda–Újpest-villamostengely offline kérdőívpdf629.27 kb2024.04.22. 09:30