Társadalmi egyeztetés a rakpartnyitásról

Meghirdetett javaslat
Eredmény
Meghirdetett javaslat címeTársadalmi egyeztetés a rakpartnyitásról
Közzététel időpontja2023.07.07. 11:55
Véleményezés kezdete2023.07.08
Véleményezés vége2023.09.03

Az elmúlt évekhez hasonlóan a legtöbb hétvégén tavasztól őszig 2023-ban is megnyílik a pesti alsó rakpart, hogy ott sétálni, biciklizni, sportolni, pihenni lehessen. Ezeken a hétvégéken közelebb kerülhetünk a pesti Duna-parthoz, amelynek ideiglenes autómentessége egyúttal azt segít megvizsgálni, hogyan használják az emberek a területet.

A megnyitott rakpart különleges helyszíne a Lánchíd és az Erzsébet híd között található Jane Haining rakpart és a 2-es villamos alatti viadukt, ahol közösségi terek várják az oda látogatókat. A rakpart ideiglenes berendezésének célja, hogy nagyobb beruházás nélkül is közelebb hozzuk a Dunát a városlakókhoz, és különböző megoldásokat tesztelhessünk a későbbi parkosítás minél jobb kialakításához. 

A projektről bővebb információt találsz ide koppintva

 

gyalogosok, görkorcsolyázók, rollerezők, bicklizők a megnyitott pesti alsó rakparton

 

Kérjük, segítsd a munkánkat: szeptember 3-ig töltsd ki kérdőívünket, amelyben az ideiglenesen megnyílt Pesti alsó rakpart használati szokásairól és a megnyitott területtel kapcsolatos elégedettségedről kérdezünk. Számítunk a rakparton megfordulók véleményére, fontos számunkra, hogy most te is elmondhasd a véleményedet a témában. Kérjük, mondd el a javaslataidat, és segíts feltárni az esetleges problémákat is.