Zajlik a lehetséges közlekedésfejlesztési projektek adatainak rendszerezése

2021. augusztusban megkezdődött a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) felülvizsgálatának egyik legfontosabb feladata a fővárost és az agglomerációját érintő közlekedésfejlesztési projektek beazonosítása és adataiknak gyűjtése.

A BMT felülvizsgálatának első és az egyik legfontosabb feladata a Balázs Mór Bizottság alakuló ülését követően a Budapestet és agglomerációját érintő lehetséges közlekedésfejlesztési projektek beazonosítása. A gyűjtési folyamat során a BKK munkatársai minden érintett állami és önkormányzati intézményt felkeresnek és felkérnek a megvalósításukban készülő közlekedésfejlesztési projektek ismertetésére és a projektek – egységes kezelését lehetővé tevő – adataiknak megküldésére. A projektadatok egyeztetését követően a BKK megkezdte az adatok tisztítását, az esetleges hiányosságok pótlását.

Az adatok gyűjtésének folyamata és az egyeztetések lefolytatása 2021 végéig tart.

A lehetséges közlekedésfejlesztési projektek beazonosításával összefüggésben az idei év elején megkezdődött egy a BKK fejlesztésében megvalósuló BMT projektadatbázis kiépítése, amely a projektadatok egy sokkal hatékonyabb és gyorsabb kezelését, a projektek értékelését és szűrését is lehetővé teszi.

2021 októberéig beérkezett projektek intézményi megoszlása:

BKK: 107 db; BKV: 6 db; BFK: 53 db; MÁV-START: 3 db; Volánbusz: 6 db; NIF: 18 db; MÁV: 11 db; Főváros: 20 db; Budapest Közút 4 db