Megtartotta második ülését a Balázs Mór Bizottság

2021. november 18-án megtartotta második ülését a Budapesti Mobilitási Terv felülvizsgálatának szakmai fóruma, a Balázs Mór Bizottság.

A Budapesti Mobilitási Terv (BMT) elfogadását követő változások miatt, a BMT felülvizsgálatára ötévente, míg egy kisebb mértékű részleges, a projekteket érintő felülvizsgálatra kétévente van szükség. A felülvizsgálatok teszik lehetővé, hogy a terv mindig a legaktuálisabb állapotban legyen, rugalmasan reagálva a politikai, gazdasági, stratégiai változásokra.

Illusztráló villamoskép

A BMB ülésén a BKK tájékoztatást adott a közlekedésfejlesztést érintő projektekkel kapcsolatos adatgyűjtési folyamatról, az ehhez kapcsolódó további feladatokról. Az ülésen megvitatásra került a BMT projektadatbázis fejlesztés ütemezése, a projektértékelések előkészítése, valamint a BMT-hez készülő monitoring rendszer.

A BKK tájékoztatást adott a bizottsági tagoknak a BMT célrendszeri felülvizsgálat aktualitásairól. Az ülésen bemutatásra- és megtárgyalásra kerültek a BMT alábbi fókusz pontjai:

A BMT fókuszpontjai: élhetőség, közlekedésbiztonság, klímatudatosság, 15 perces város, aktív mobilitás, szén-dioxid csökkentés

A tervezés folyamatának és kérdéseinek megvitatására 2021. december folyamán szélesebb szakmai körben kerül sor. A következő Balázs Mór Bizottsági ülés időpontja 2022. április.