Újabb közös akciót tartott a BKK és a BRFK a szabálytalan buszsávhasználók jó útra térítésére

Budapest, 2021. május 20. – Folytatódott a fővárosban a jogosulatlanul buszsávot használó autósok ellenőrzése. Két nap alatt 68 szabálytalanság miatt intézkedtek a budapesti rendőrök. Az ellenőrzés kiemelt helyszínei az Üllői út, az Andrássy út, a Nagymező utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Nagykörút, a Nagykörösi út és a Budaörsi út volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség keretében 2021. május 17-én és 18-án ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az ellenőrzés kiterjedt a buszsávot szabálytalanul igénybe vevők mellett a szabálytalanul várakozó, rakodó, valamint a közösségi közlekedési járművek megállóhelyein szabálytalanul várakozó járművekre is.

A két nap alatt a rendőrök 43 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot a buszsáv jogosulatlan használata miatt, hat szabálysértési feljelentést tettek, öt alkalommal figyelmeztettek. Záróvonal átlépése miatt nyolc, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt három, rakodási területen történő szabálytalan várakozás miatt egy, gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot; míg egy vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult.

A BRFK, a FÖRI és a BKK folyamatosan együttműködik a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében. Ennek keretében továbbra is várhatók ilyen ellenőrzések a fővárosban.

Videó: https://youtu.be/SYyy5ch3Ev4