Idén utoljára nyílik meg a rakpart

Budapest, 2022. szeptember 30. – Az idei évben utolsó alkalommal nyílik meg a pesti alsó rakpart a mozogni és pihenni vágyó városlakók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők október 1-jén és 2-án – a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően – autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti útszakaszt.

Hétvégi rakpartnyitás

Idén utoljára vehetik birtokba a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között teljes szélességben. A SPAR Budapest Maraton (október 8–9.), majd a rövid hétvége miatt a mostani szombat és vasárnap az utolsó alkalom ebben az évben, amikor a városlakók használhatják a népszerű rakpartszakaszt.

Hétvégi rakpartnyitás

A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és a városba látogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik a főváros egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A mostani idén a 15. hétvége, amikor megnyílik a pihenni vagy mozogni vágyók kedvelt helyszíne.

Hétvégi rakpartnyitás, térkép.

A rakpart megnyitásának idején péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap este 23 óráig a pesti alsó rakpartra nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A 105-ös és a 178-as autóbuszok szombaton és vasárnap a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.