Fontos az érintettek véleménye: társadalmi egyeztetés előzi meg a Mester utca korszerűsítésének tervezését

Budapest, 2021. március 26. – A lakosság bevonásával újulhat meg a IX. kerületi Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakasza. A BKK társadalmi egyeztetésre hívja az érintett lakosokat és a térség közvetlen környezetében rendszeresen közlekedőket, akik április 15-ig küldhetik el véleményüket a korszerűsítésről.

A ferencvárosi Mester utca felújításának előkészítése a Budapesti Közlekedési Központ feladata, a Fővárosi, valamint a IX. kerületi Önkormányzattal együtt fontosnak tartja, hogy a jelentős változások a lakók, a közlekedők, valamint az utasok bevonásával valósuljanak meg.

A társadalmi egyeztetés célja, hogy a BKK megismerje az érintettek véleményét, és azok figyelembevételével élhetőbbé tegye a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszát. A lakossági észrevételek feldolgozásával tervek készülnek a lehetséges műszaki megoldásokról.

 

A BKK 2021. április 15-ig várja a lakosok véleményét és észrevételeit ezen az oldalon.

 

A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredményét a BKK közzétesszi a honlapján, és felhasználja a felújítás előkészítéséhez szükséges tervek elkészítéséhez. A terveket azok kidolgozása után teszi közzé az oldalán.

A Mester utca belső, Ferenc körút és Haller utca közötti szakasza – főként tágas, fasorokkal határolt kialakítása miatt – a IX. kerület nagyon kedvelt része. A BKK érdemesnek tartja felülvizsgálni az utca hálózati szerepét az egyéni gépjárműforgalom szempontjából, hogy az aktív és mikromobilitás (például gyaloglás, roller, kerékpár) elsőbbséget élvezhessen.

A Mester utca kialakításának újragondolása azonban nem csak a közlekedés miatt kulcsfontosságú. A környéken iskolák, rendelő, éttermek és üzletek is vannak, ezért az ott lakók, valamint a környéket használók véleménye, illetve tapasztalata rendkívül fontos.