Elkészült a gyalogosátkelő az Orczy úton

Budapest, 2023. augusztus 31. – Jelentős lakossági igényt kielégítve, a Józsefvárosi Önkormányzat kezdeményezésére és finanszírozásával, a Budapesti Közlekedési Központ lebonyolításában és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével, valamint az Aldi Magyarország támogatásával 2023 augusztusában elkészült a VIII. kerület legjobban várt zebrája az Orczy út–Kőris utca sarkán. Az előkészítő munkák másfél éve után a kivitelezés 3 hónapig tartott.

A kereszteződés az Orczynegyed egyik kapuja, amelyen kétszer két sávos, nagy forgalmú körút és villamosvonal vezet át, és ahol számos kereskedelmi létesítmény is található, ezért ezen a környéken sokan közlekednek gyalog.

A gyalogátkelőhelyre már hosszú ideje vártak az itt élők és az erre közlekedők, mivel korábban itt nem volt lehetőség szabályos átkelésre.

Az új jelzőlámpás kereszteződés és a gyalogátkelő átadásával a közlekedési csomópont biztonságos és akadálymentes átkelést tesz lehetővé, ráadásul zöldebb környezetben.

 

A gyalogos-átkelőhely kialakításával egy időben:

útfelújítás történt a zebra közelében;

új járdaszegélyek és járdaszigetek,

új közvilágítási lámpák és

új közlekedési jelzőlámpák létesültek, valamint

a zöldfelület rendezése, a füvesítés és a cserjeültetés is elkészült.

 

Orczy úti zebra térképen megjelenítve.

(A térképre kattintva nagyobb méretben jelenik meg a grafika)

 

Az Orczy út–Kőris utca kereszteződésben létesült új gyalogátkelő a másfél éves előkészítő munkát követően 3 hónap alatt épült meg, 2023. augusztus 31-én, csütörtökön zebraünnepléssel adtuk át.

 

Józsefvárosi Önkormányzat

Budapesti Közlekedési Központ