Az M2-es metrót ellenőrizték a héten a BRFK és a BKK munkatársai

Budapest, 2022. február 13. – Az utasok biztonsága érdekében rendszeresen ellenőrzi a közösségi közlekedési eszközöket a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság.  A több mint egy éve zajló stratégiai együttműködés célja a fővárosban közlekedők biztonságának javítása. Február 9-én az M2-es metrót, a megállóhelyeket, valamint azok környékét ellenőrizték a társaságok munkatársai.

Az akció során a rendőrök elfogtak egy pénzbírság be nem fizetése miatt körözött személyt, két főt lopás, illetve koldulás miatt állítottak elő, valamint visszavittek egy gyermekotthonból szökött fiatalt is. Két esetben – garázdaság miatt, illetve egy szabálytalan gyalogossal szemben – kellett szabálysértési feljelentést tenni, míg egy engedély nélküli árusnak helyszíni bírságot szabtak ki a hatóság munkatársai.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésüknek keretében kiemelten kezelik a fővárosi közösségi közlekedést használók biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.