Átadták a forgalomnak a XIII. kerületi Népfürdő és Vizafogó utca megújult szakaszait

Már használhatják az autósok a XIII. kerületi Népfürdő utca Dagály utca és Vizafogó utca közötti, valamint a Vizafogó utca Népfürdő utca és Váci út közötti megújult szakaszát. Az útszakaszok felújítása májusban befejeződött, azonban a helyszínen megrendezett sportesemények miatt a forgalomnak azokat még nem adták át. Hétfőtől azonban már az autósok is használhatják a felújított útszakaszokat.

A munkálatok során a Népfürdő utca a Dagály utca és a Vizafogó utca között teljes szélességben átépült, két oldalán parkolóállásokat alakítottak ki. Az út bal oldalán új kerékpárutat építettek és gyalogos sétányt alakítottak ki, valamint a Turbina utca vonalában új, jelzőlámpás irányítású, kijelölt gyalogátkelőhely létesült. A meglévő csapadékelvezető csatornát meghosszabbították, melyre víznyelőket kötöttek az út két oldalán. A Vizafogó utca Népfürdő utca és Váci út közötti szakaszának teljes pályaszerkezete átépült, a további szakaszokon a kopóréteget cserélték le.

A Cserhalom utcánál új, kijelölt gyalogátkelőhelyet alakítottak ki. Új csapadékcsatorna is épült, melyet a meglévő vezetékre kötöttek rá. A Népfürdő utca teljes hosszán, illetve a Vizafogó út első 80 méterén új közvilágítási hálózatot építettek ki. A Népfürdő utca – Dagály utca és a Váci út – Vizafogó utca csomópontokban forgalomfigyelő kamerákat telepítettek. A felújítás által érintett területeken 9500 négyzetméter zöldfelület újult meg, cserjéket, talajtakarókat, díszfüveket és több mint 40 fát ültettek.