Átadták a felújított és kiszélesített Kelemen László utcai hidat

Kapcsolódó anyagok:

2014. november 13-án, csütörtökön délben a beruházó II. Kerületi Önkormányzat nevében Dr. Láng Zsolt polgármester átadta a forgalomnak a felújított, kiszélesített közúti és gyalogoshidat a Hűvösvölgyi út–Kelemen László utca csomópontban és ünnepélyesen kezelésre átadta Vitézy Dávidnak, a BKK vezérigazgatójának. A kiszélesített hídon a Hűvösvölgyi út irányába a korábbi 1 helyett 2 forgalmi sáv áll az autósok rendelkezésére, így megnövelt áteresztőképességű átkelőnek köszönhetően enyhülnek a korábban tapasztalt forgalmi torlódások a környéken, valamint gyorsabban lehet utazni az erre közlekedő és mától a híd átadásával újra eredeti útvonalán járó 29-es autóbusszal is. A közösségi közlekedés előnyben részesítését a felújított, intelligens, a FUTÁR-hoz kapcsolódó jelzőlámpa-rendszer biztosítja.

A Hűvösvölgyi út és a Kelemen László utca találkozásánál az Ördög árok két oldalát összekötő híd felújítása kapcsán Dr. Láng Zsolt polgármester elmondta, a 182 millió forintos beruházás a környéken élők életminőségét jelentős mértékben javítja. A korábban 7 méter széles híd a kiszélesítésnek köszönhetően immár 11 méter széles, a bővítés következtében a Hűvösvölgyi út irányába a hídon 1 helyett immár 2 sávon haladhatnak az arra közlekedők: az egyik sáv kisívű jobbra kanyarodást tesz lehetővé Hűvösvölgy felé, míg a másikból egyenesen és balra lehet hajtani a Bognár utca, illetve a János kórház irányába.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója megköszönte a kerület által a Főváros úthálózatán végzett beruházást és a műtárgyat kezelésre átvette a beruházó kerületi önkormányzattól. A BKK vezérigazgatója elmondta, a híd kiszélesítésével a közösségi közlekedők is jól jártak: nemcsak az újra eredeti útvonalon közlekedő 29-es busz haladhat gyorsabban, de a csökkenő torlódások jótékony hatással lesznek a környéken közlekedő 5-ös busz forgalmára is, azáltal, hogy sokkal kisebb lesz az esélye, hogy a Kelemen László utcai torlódás elérjen a Pasaréti téri körforgalomig. A hídrekonstrukcióval párhuzamosan, a közösségi közlekedés előnyben részesítésének szellemében a BKK felújította a csomópont jelzőlámparendszerét is: az intelligens, forgalomtól függő programok a FUTÁR-hoz kapcsolódóan működnek majd.

Az átadás után helyreállt az eredeti forgalmi rend a Hűvösvölgyi úton és a környező utcákban, így a Riadó utcában újra mindkét irányba lehet majd közlekedni, azonban a Riadó utca és a Hűvösvölgyi út között ideiglenesen megnyitott hidat ismét lezárják. A híd környékén várhatóan még elvégeznek kisebb munkákat, ezek azonban már nem akadályozzák a biztonságos közúti, gyalogos és kerékpáros közlekedést a hídon és a hozzá vezető útpályán, valamint a járdán.

A Kelemen László utca újra mindkét irányban járható és a 29-es autóbusz is ma délutántól eredeti útvonalon közlekedik.