A CITY-járat nem közlekedik a továbbiakban, más vonalakat szolgálnak ki a trolibuszok

A forgalmi tapasztalatok és az utasvisszajelzések nyomán a Budapesti Közlekedési Központ a környezetbarát elektromos közlekedési megoldást jelentő trolibuszflotta jobb kihasználása érdekében 2020. június 6-tól, szombattól nem közlekedteti tovább a CITY-troli járatot.

Az a három Škoda-Solaris trolibusz, amely eddig a CITY-járatként a Lehel tér és a Fővám tér között közlekedett, a következő időszakban más trolivonalakon biztosít majd utazási szolgáltatást. A fővárosi forgalomban 2015 óta résztvevő modern, alacsonypadlós, légkondicionált trolik nagyteljesítményű akkumulátoruknak köszönhetően akár 4 kilométert is megtesznek felsővezeték nélkül. Ezen környezetbarát, számos helyzetben bevethető járművek más vonalakon a tapasztalatok alapján jobban hasznosulhatnak. A járat által kiszolgált szakaszon a jövőben a 15-ös vagy a 115-ös busszal lehet utazni.

A BKK szándéka, hogy a lehető legtöbb vonalon elektromos járműveket állítson forgalomba, ehhez azonban megfelelő kormányzati forrásra van szükség.

Budapest, 2020. június 5.

Budapesti Közlekedési Központ