A budapestiek támogatásával fejleszti a Normafa kiszolgálását a BKK augusztustól

Budapest, 2022. július 29. – Augusztus 6-tól bővül Buda népszerű szabadidős és kiránduló helyszíne, a Normafa közösségi közlekedési kiszolgálása. A tavasszal tartott társadalmi egyeztetés eredményeképp a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között sűrűbben indulnak majd az autóbuszok, eközben az Eötvös úton közlekedő buszok száma nem csökken. A 212-es busz menetrendi fejlesztésével Normafa a hét minden napján egész nap elérhetővé válik a XII. kerület központja, Dél-Buda és az M4-es metró felől.

A fejlesztés eredményeképpen Svábhegy és a Normafa között változatlan járatsűrűség mellett nagy mértékben bővülnek az Eötvös úton élők közvetlen városi kapcsolatai és egyszerűbbé válik a Normafa megközelítése. A Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád a jelenleginél sűrűbb követést biztosít, ezzel igazodva a növekedő utasforgalmi igényekhez.

A BKK a XII. kerületen belüli és a városi kapcsolatok bővítése érdekében az ügyfelek igényei alapján augusztus 6-tól az alábbiak szerint bővíti a Normafa térségének kiszolgálását:

  • A 212-es busz meghosszabbított útvonalon a Normafáig közlekedik. Ezzel a fejlesztéssel a Normafáról és az Eötvös útról a hét minden napján elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és az M4-es metró. Csúcsidőszakban a forgalom nagyságához igazodva 212A jelzéssel sűrítő járatok indulnak a Svábhegyig.
  • A 21-es busz a Széll Kálmán tértől a Normafáig közlekedik, az új 221-es busz a Széll Kálmán tértől Csillebérc, KFKI-ig jár.
  • A 221-es busz hétvégén hajnalban és késő este a Csillebérc, Gyermekvasút és Csillebérc, KFKI közötti szakaszon Telebuszként, azaz előzetes igénybejelentés alapján közlekedik. Az autóbusz megrendelhető a BudapestGO alkalmazásban, a www.bkk.hu/telebusz weboldalon, telefonon a +3613255255 telefonszámon, vagy Csillebérc, KFKI felé a járművezetőnél is.
  • A Széll Kálmán térről induló 21A és a Boráros térről induló 212A sűrítőjárat csak hétköznap csúcsidőszakban közlekedik a Svábhegyig.
  • A járatszámozás egységesebb lesz: a Svábhegyig közlekedő járatok a 21A és a 212A jelzést kapják, a Normafáig közlekedők a 21-es és a 212-es jelzést, a Csillebércig közlekedő pedig a 221-es jelzést.

A fejlesztés eredményeképpen a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között csúcsidőszakban az autóbuszok sűrűbben indulnak úgy, hogy az Eötvös úton közlekedő buszok száma egyik időszakban sem csökken, és bővül a Normafa egésznapos elérhetősége a 212-es autóbusszal.