A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 1-es villamos vonalán tartottak ellenőrzést

Budapest, 2021. június 6. – Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ a stratégiai partnerség keretében. Ezúttal 2021. június 3-án, csütörtökön tartottak ellenőrzést az 1-es villamos vonalán, a megállóhelyeken és azok környékén.

Az akció során a villamosmegállók közelében két körözött személyt fogtak el a rendőrök. Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg koldulás szabálysértés miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. Megbüntettek négy tilos jelzésen áthaladó, valamint öt, szabálytalanul az úttesten közlekedő gyalogost.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

Budapesti Közlekedési Központ