Utazzon ezen a hétvégén közösségi közlekedéssel a Múzeumok Éjszakáján

Budapest, 2024. június 21. – Szombaton éjszaka Múzeumbuszokkal és MOL Bubival érdemes megközelíteni a Múzeumok Éjszakája helyszíneit. A kulturális fesztiválhoz csatlakozó 400 intézmény bármelyikébe eljuthatnak a látogatók a rendezvényre szóló karszalaggal: a hét különböző útvonalon közlekedő Múzeumbusz további díj fizetése nélkül vehető igénybe.

Válassza a közösségi közlekedést június 22-ről 23-ra, szombatról vasárnapra virradó éjjel, hogy eljuthasson az izgalmas kulturális programokat kínáló helyszínekre a Múzeumok Éjszakáján! A rendezvényre szóló karszalagokat a BKK-nál is megvásárolhatják a társaság Ügyfélközpontjaiban és pénztáraiban.

A hét különböző útvonalon közlekedő Múzeumbuszt érdemes használni, amelyek a rendezvényre szóló karszalaggal, további díj fizetése nélkül vehetők igénybe. Emellett szinte minden résztvevő belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a közbringákat is érdemes használni.

 

Múzeumok éjszakája plakát

 

A múzeumbuszok hét útvonalon, az alábbi menetrend szerint közlekednek, megkönnyítve ezzel a múzeumokhoz való eljutást.

Június 22-én, szombat délután az N36-os villamosjáraton kipróbálhatják a 1233-as Bengáli villamost a Keleti pályaudvar és a kőbányai Kápolna utca között,  amely érinti az Északi Járműjavítót is, ahol a Közlekedési Múzeum kiállítása várja az érdeklődőket. A villamossal az Eiffel Műhelyháztól közelíthető meg a kiállítóhely.

A villamos mellett nosztalgia trolibusszal is utazhatnak, hiszen ezen a napon az N7679 járaton a 70-es és 80-as éveket idéző ZIU-9 típusú jármű közlekedik. A múltidéző járat a Keleti pályaudvar és a Jászai Mari tér között közlekedik körjáratként, számos múzeum megközelíthető vele. A járatok pontos menetrendje a BudapestGO applikációban is elérhető.

Figyelem! Az N36-os villamost és az N7679-es trolibuszt nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, tehát ezeken a járatokon a Múzeumok Éjszakája karszalag nem elegendő az utazáshoz.