Újpalotán folytatódott az utastájékoztató táblák korszerűsítése

Budapest, 2024. június 4.  –  Újpalota, Nyírpalota út és Újpalota, Szentmihályi út csomópontokban is korszerűsítette az utastájékoztató táblákat a Budapesti Közlekedési Központ. A megállók mindkét helyszínen egyedi azonosítókat kaptak, hogy ezentúl itt is könnyebben, gyorsabban tájékozódhassanak a BKK ügyfelei.

A főváros két újabb csomópontjában, Újpalota, Nyírpalota út és Újpalota, Szentmihályi út végállomások környékén is korszerűbbé tették az utastájékoztatást. A BKK az ügyfelei szokásait és gondolkodásmódját szem előtt tartva, logikusabban elhelyezett információkkal, közérthetőbb elemekkel segíti a közlekedőket. A korábban felújított, korszerű megállóoszlopokon ezentúl megállóazonosító-számok is segítik a tájékozódást.

 

Kicserélik az utastájékoztató táblákat Újpalota két csomópontjában

 

Fokozatosan újul meg a teljes budapesti hálózat

Korábban az ügyfelektől több észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben érthető iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, hogy az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb legyen. A társaság nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem – ahol az indokolt – új megoldásokat alkalmaz.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik megállóban lehet felszállni.

A Budapesti Közlekedési Központ lépésről lépésre végzi a teljes utastájékoztató rendszer felújítását. Az elmúlt két évben több mint 25 csomópontban vált korszerűbbé a tájékoztatás, a következő hetekben, hónapokban pedig további forgalmas helyszíneken folytatják a munkát a BKK szakemberei.