Ismét a Mobilitási Témacsoport napirendjén az Újbuda–Újpest-villamostengely

Budapest, 2024. június 12. – Idei negyedik ülését tartja június 13-án, csütörtökön a Mobilitási Témacsoport: az egyeztetés témája ismét az Újbuda–Újpest-villamostengely előkészítése és tervezése.

 

Az Újbuda–Újpest-villamostengely tervezése áprilisban került először a Mobilitási Témacsoport napirendjére. Az egyeztetés nagy sikere miatt, valamint a résztvevők visszajelzései alapján a BKK újabb ülést szervez a témában, amely június 13-án, csütörtökön 17 órától lesz.

 

A tavaszi egyeztetésen a BKK munkatársai

  • prezentációt tartottak a fejlesztésről a csoporttagoknak, majd
  • reagáltak a civil szervezetek és szakmai egyesületek észrevételeire.

 

A résztvevők érdeklődésének középpontjában akkor elsősorban a Nyugati tér átalakítása, a fejlesztés eredményeként létrejövő villamoshálózat, a közösségi közlekedés és a közúti forgalom egymásra gyakorolt hatása, a kerékpárforgalmi fejlesztések, valamint a Szabadság híd terheléspróbája állt.

 

A Mobilitási Témacsoport II. ülése

 

Az idén megújult Mobilitási Témacsoport a budapesti mobilitás kérdéseivel foglalkozó civil szervezetek és szakmai egyesületek együttműködési fóruma. A BKK arra törekszik, hogy a felvetődő kérdéseket minél több szempontból megvitassa a felekkel. Ezzel a lépéssel a társaság a közös megértést és a későbbi döntések elfogadottságát segíti elő.

 

Részt vennél a Mobilitási Témacsoport munkájában? A jelentkezés feltételeiről ezen az oldalon tájékozódhatsz.