Újabb fejlesztés a BudapestGO-ban: már útvonaltervezés közben is egyszerűen érvényesíthetünk jegyet az applikációban

Budapest, 2024. május 30. – Új funkcióval bővül a Budapesti Közlekedési Központ népszerű alkalmazása, a BudapestGO. A fejlesztésnek köszönhetően a „Jegyeim” ikon már útvonaltervezés közben is megjelenik a térképen, így az utazás során egyszerűen és gyorsan lehet jegyet érvényesíteni és bérletet felmutatni, majd folytatni az utazástervezést.

 

 

A Budapesti Közlekedési Központ új fejlesztésének célja, hogy a jegy- vagy bérlethasználatot követően is gyorsan és egyszerűen vissza lehessen térni a félbehagyott útitervhez, azaz átjárható legyen az útvonaltervezés és a jegyérvényesítés- vagy bérlethasználat.

Az új funkcióval a „Jegyeim” ikon felkerült az útvonaltervezésben megjelenő térképre, így ha a felhasználó rákattint erre az ikonra, akkor a „Jegyeim” menü nyílik meg. Amennyiben az utazónak van jegye vagy bérlete, akkor ezeket egy kattintással előhívhatja és érvényesítheti, vagy bemutathatja az ellenőrnek, majd a „vissza” nyíl vagy a tervezés gomb megnyomásával folytathatja az útvonaltervezést. Ha nincs jegye vagy bérlete, akkor szintén ebben a menüpontban lehetősége van a vásárlásra is.

 

Még több fejlesztés várható a jövőben

Az Év applikációja díjas BudapestGO továbbra is népszerű a fővárosban közlekedők körében, idén májusra már több mint 5 millióan töltötték le az alkalmazást. A regisztráltak száma is folyamatosan növekszik, jelenleg 2,1 milliónál tart, és az elmúlt hónapban 1,3 millió aktív felhasználót vonzott az applikáció.

A BKK a jövőben további fejlesztésekkel is kedveskedik majd ügyfeleinek: hamarosan még részletesebb járatinformációkat (például elsőajtós felszállásra, kerékpárszállításra vagy díjtermékekre vonatkozóan) is jelez majd az alkalmazás, továbbá a forgalmi változások és a megállóhelyi menetrendek is még egyszerűbben és kényelmesebben lesznek követhetők.

Ahhoz, hogy a BudapestGO-ban mindig megjelenjenek a legfrissebb fejlesztések, érdemes kiválasztani a telefon beállítások menüjében az automatikus frissítést, így a jövőben is elérhetővé válnak a BudapestGO-val kapcsolatos újdonságok. A társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a frissítés több szakaszban érkezik meg az ügyfelekhez, így több napot is igénybe vehet, amíg minden felhasználó számára elérhetővé válnak az újdonságok. 

Az új fejlesztésről bővebben ebben a videóban lehet tájékozódni.