Nosztalgiajáratokkal is utazhatnak a fővárosban hétvégente

Budapest, 2024. május 9. – Muzeális járművekkel utazhatnak Budán és Pesten is ezen a hétvégén: az N2-es nosztalgiavillamos mellett szombaton az N109-es nosztalgiabuszjáraton jó idő esetén nyitott Cabrio Ikarus jár, vasárnap pedig kétféle Bengáli villamost próbálhatnak ki az érdeklődők. A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni.

 

Bengáli villamos

 

A nosztalgiajáratok szerelmeseinek az előttünk álló napokban is lesz lehetőségük történelmi élményutazásra, ugyanis májusban minden hétvégén közlekedik az N2-es nosztalgiavillamos a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között. Ezt a vonalat a világ egyik legszebb villamosvonalának választották néhány évvel ezelőtt. Május 11-én, szombaton a 2806-os számú „K” típusú nosztalgiavillamossal lehet utazni. Jó idő esetén érdemes a Margit-hídon és az Erzsébet hídon át, körjáratként közlekedő N109-es nosztalgiabuszjáratot kipróbálni. A nyitott Cabrio Ikarus fedélzetéről csodálatos panoráma nyílik a Duna fölött áthaladva mindkét rakpartra és a környék látnivalóira.

Vasárnap sínen lesz mindkét közönségkedvenc Bengáli villamos. Az egyirányú, egyedi csontfehér-meggyvörös színű 3720-as szerelvény a budai N18-as járaton, míg a hagyományos sárga színű kétirányú kialakítású 1233-as kocsi a pesti N2-es vonalon várja a közlekedés szerelmeseit. Nosztalgia napjegy vásárlásával akár mindkét villamos kipróbálható és ezekről is megcsodálható a lenyűgöző Dunapari látkép a folyó mindkét partjáról.  

 

A BKV rendezvényeihez kapcsolódva retró buszok is közlekednek májusban, ezek menetrendje a többi programmal együtt ezen az oldalon megtalálható.

 

Matuzsálemi korú járművek kicsiknek és nagyoknak

Budapesten már másfél évtizede, 2009 óta élvezhetik a BKK ügyfelei a különböző nosztalgiajáratokat. Ezek a járművek egykor a budapestiek hétköznapjainak részei voltak, ma már kisebb időutazás is ezekkel a járművekkel utazni. Nemcsak a közlekedésrajongók, hanem családok, hazai és külföldi turisták is nagy örömmel fogadják a múlt századot idéző járműveket. A retró járatok kifejezetten a 80-as, 90-es évek hangulatát idézik.

 

Bátran kérdezze a vezetőt vagy a kalauzokat!

A nosztalgiaközlekedés több mint egyszerű közlekedési szolgáltatás: időutazás, amely egyszersmind szerethetővé és élménnyé teszi a közösségi közlekedést. A járművek vezetői és a kalauzok olyan válogatott személyzet tagjai, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről. Az érdeklődő utasok jegyeit felszálláskor a kalauz lyukasztja ki, illetve a digitálisan megvásárolt felnőtt nosztalgiajegyeket is a kalauz érvényesíti. A végállomáson akár csengethetnek is a villamosok csengőjével.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is, illetve a legkeresettebb, teljes árú felnőtt nosztalgiajegy kényelmesen, akár otthonról is beszerezhető a BudapestGO alkalmazásban.

További részletek a BKK oldalán találhatók.