Nosztalgiajáratok színesítik a fővárosi közlekedést júniusban is

Budapest, 2024. május 31.Tökéletes nyári kikapcsolódást és emlékezetes utazást kínál a Budapesti Közlekedési Központ a júniusban is közlekedő nosztalgiajáratokkal. A nosztalgiavillamosokkal utazni nemcsak a kisgyermekes családok számára kedvelt program, a külföldi vagy vidékről Budapestre látogató turisták körében, és a fővárosban élők is örömmel fogadják a matuzsálemi korú, hangulatos járműveket.

 

Kihagyhatatlan élmény a szombatonként közlekedő N2-es nosztalgiavillamosra szállni a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között. Különböző korszakokból érkeznek majd a villamosok minden hétvégén. Favázas kocsival utazhatnak a 436-os, 1820-as és 2806-os villamosokkal, vagy a 30-as és 40-es évek esztétikája, a 1522-es acélvázas villamos nyűgözi le az utazókat. A páratlan budai oldal panoráma mindig feledhetetlenné teszi a kalandot.

 

Az N19-es villamos vonalán pedig vasárnap közlekednek a villamosok, itt kipróbálható a 611-es barna vagy a 1820-as és 2806-os sárga favázas, a 2624-es acélvázas és a 3430-as modernizált UV villamos is.

 

Az N18-as villamos vonalán június 9-én, vasárnap a népszerű 1233-as „Bengáli” villamos siklik. Utolsó budapesti útja 1983-ban volt, ekkor vonták ki a budapesti forgalomból, mert lomha és korszerűtlen típusnak számított, de egy alapos felújítás után 2018 óta ismét utazhatnak vele. Ma pedig ez az utasok egyik nagy kedvence.

 

A Múzeumok éjszakája alkalmából N36-os nosztalgia járat közlekedik június 22-én, szombaton 16:30 és 23:30 között. Ezzel a járattal a 1233-as „Bengáli” villamoson utazva, stílusoson elérhető a Közlekedési múzeum kiállítása. Ez a járat a Keleti pályaudvar és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között szállítja majd az utasokat. Ugyanaznap közlekedik az N7679-es jelzéssel egy ZiU-9-es trolibusz szombaton 18:30-tól vasárnap hajnali 2 óráig. A járat a 79-es trolibuszvonal minden megállóhelyén megáll.

 

AZ N109-es autóbusz vonalán június 15-én egy kabrió kivitelű, eredeti Csepel-motor által hajtott, eredeti sebességváltóval rendelkező Ikarus 630-assal utazhatnak.

 

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is, illetve a legkeresettebb, teljes árú felnőtt nosztalgiajegy kényelmesen, akár otthonról is beszerezhető a BudapestGO alkalmazásban.

 

További részletek a BKK oldalán találhatók.