Népszerű a 10 darabos digitális gyűjtőjegy

Budapest, 2024. május 24. – A Budapesti Közlekedési Központ egy hónappal ezelőtt vezette be a 10 darabos gyűjtőjegyet a BudapestGO-ban. A BKK ügyfelei körében népszerű lett az új termék, a társaság összegezte az első hónap értékesítési adatait.

 

Lecsaptak a BKK által áprilisban bevezetett, 10 darabos digitális gyűjtőjegyekre a fővárosban közlekedők. A régóta várt újítást áprilisban a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közreműködésével vezette be a társaság. A terméket a papíralapú jegyekhez hasonlóan 4 000 forintért lehet megvenni a BudapestGO-ban, a jegyek a vásárlástól számított egy évig használhatók fel.

A BKK ügyfelei körében hamar népszerű lett az új digitális termék, ezt bizonyítják a társaság értékesítési adatai is: a bevezetéstől számított első hónap alatt több mint 23 ezer tömböt adott el digitális formában a BKK, összesen pedig már szinte minden ötödik gyűjtőjegyet mobilon vásároltak ez alatt az idő alatt. A társaság tapasztalatai szerint a többség a vásárlást követően rögtön el is kezdi használni a jegyeket. 

 

Hogyan lehet utazni a digitális jeggyel?

 

A vásárlást követően a digitális gyűjtőjegyet – ugyanúgy, mint az eseti jegyeket – felszálláskor a jármű ajtaján kívül kell érvényesíteni. A gyűjtőjegyszelvények többféleképpen érvényesíthetők:

 

  • Widget funkcióval: a termék kihelyezhető a telefon kezdőképernyőjére, így be sem kell lépni az alkalmazásba. A widget funkcióval egy kattintásra érvényesíthetők a jegyek a kódbeolvasás gombbal.
  • NFC-érvényesítéssel: az NFC-matricák a metróbejáratoknál kihelyezett jegyérvényesítő készülékeken és a felszíni járműveken is megtalálhatók, amelyekhez érintve egyetlen lépésben történik az érvényesítés, és megjelenik a mozgó ábra.
  • Kódbeolvasással: az applikáción belül a 10 db-os gyűjtőjegy szelvényén az érvényesítés gombra kattintva jelenik meg a kamerás kódbeolvasási lehetőség, majd a beolvasás után a mozgó ábra, ami mutatja, hogy már érvényes a jegy.

 

Egyszerre, egy tranzakcióval csak egy 10 db-os gyűjtőjegy vásárolható az applikáción belül, de új vásárlási tranzakciót indítva természetesen további gyűjtőjegyeket is lehet venni. A már felhasznált jegyek a 80 perces érvényességi idő lejárata után a használt termékek közé kerülnek.

A gyűjtőjegyszelvényeket nem lehet más készülékeken megosztani, azonban, ha több utas utazik egyszerre, van lehetőség arra, hogy egymást követően több szelvényt érvényesítsenek felszálláskor. A kényelmes jegyérvényesítéshez a BKK azt javasolja, hogy minden utas a saját mobiltelefonján lévő jeggyel utazzon.   

 

Egy jeggyel több metrón is utazhatunk

 

Sokan nem tudják, hogy vonaljeggyel és a gyűjtőjegyszelvénnyel a metróvonalak között egy irányba át lehet szállni, útmegszakítás nélkül. Így például Kelenföldről az M4-es metróval egy szelvénnyel el lehet jutni akár a Hősök terére (M4 Kelenföld – átszállás a M3-es metróra a Kálvin téren a Deák Ferenc térig, majd onnan az M1-es metróval akár a végállomásig utazhatunk). Fontos, hogy útmegszakítás az átszállás közben nem lehetséges, és csak egy irányba érvényes a jegy.

 

További fejlesztések jönnek

 

A jövőben a 10 darabos gyűjtőjegy mellett más fejlesztésekkel is kedveskedik majd ügyfeleinek a BKK. Többek között olyan újdonságokat vezet be, mint a funkciók közötti váltás (amellyel útvonaltervezés közben is egy kattintással lehet jegyet érvényesíteni, vagy felmutatni), de hamarosan még részletesebb járatinformációkat (például elsőajtós felszállásra, kerékpárszállításra vagy díjtermékekre vonatkozóan), is jelez majd az alkalmazás, továbbá a forgalmi változások és a megállóhelyi menetrendek is még egyszerűbben és kényelmesebben lesznek követhetők.

Ahhoz, hogy a BudapestGO-ban mindig megjelenjenek a legfrissebb fejlesztések, érdemes kiválasztani a telefon beállítások menüjében az automatikus frissítést, így a jövőben is azonnal elérhetővé válnak a BudapestGO-val kapcsolatos újdonságok.

BudapestGO a Play-áruházban.

BudapestGO az App Store-ban (apple.com)