Rend és tisztaság a KÖKI-nél – nagytakarítást tartott partnereivel a BKK

Budapest, 2024. április 11. – A KÖKI-nél folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott, összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő, mindennapi alapfeladatokon felüli akciósorozat célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Április 25-én a Déli pályaudvar következik.

 

Köztisztasági akció a KÖKI-nél.

 

A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal a KÖKI és környéke volt: az április 11-i, csütörtöki akciónak köszönhetően megtisztult a X. (Kőbánya) és XIX. kerület (Kispest) határán lévő jelentős közlekedési csomópont.

 

  • A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították az ott lévő buszpályaudvart, a metrólejárót és környezetét, a Kőbánya-Kispest vasútállomás peronjait, továbbá a vasútállomást és a buszpályaudvart összekötő átjárót.
     
  • A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.
     
  • Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), a Kőbányai Közterület-felügyelet és a Kispesti Rendészeti Központ munkatársai, akik a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.
     
  • Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatának munkatársai, akik szükség esetén a területileg illetékes utcai szolgálat közreműködésével segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

 

​​​​Köztisztasági akció a KÖKI-nél.

 

Áprilisban még a Déli pályaudvar kerül sorra, továbbá 21-én és 28-án a Budapesti Közművek ismét megszervezi az ősszel sikeresen lezajlott budapesti nagytakarítást a Nagykörút teljes vonalán és további forgalmas fővárosi csomópontoknál.

 

Közös érdek Budapest tisztán tartása

A BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért 2021 óta folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését.

 

Köztisztasági akció a KÖKI-nél.

 

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amiből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.

 

Egész évben folyamatos a buszsáv- és a járatellenőrzés

A Budapest tisztaságát és biztonságát célzó BKK-kampány a köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezésen túl a buszsávok és járatok rendszeres ellenőrzését is magában foglalja. A BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködése kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát: április 11-én Kőbánya-Kispest metróállomást is érintve a 151-es autóbusz teljes vonalát, a megállóhelyeket, valamint azok környezetét ellenőrizték.