Mobilitási Témacsoport az Újbuda–Újpest-villamostengely előkészítéséről és tervezéséről

A Mobilitási Témacsoport április 11-én tartja idei második ülését, amelynek témája az Újbuda–Újpest-villamostengely előkészítése és tervezése.

A pesti fonódó villamosprojekt II. ütemének gerincét a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között visszaépülő villamosvágány adja, amellyel kényelmes, átszállásmentes kötöttpályás, felszíni közösségi közlekedési kapcsolat jön létre Észak-Pest és Dél-Buda között.

Térképen az Újbuda-Újpest villamostengely vonala

A vágányépítés és a meglévő megállók akadálymentesítése mellett lehetőség nyílik a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út érintett szakaszain a városi terek és közlekedési csomópontok rendezésére azzal a céllal, hogy minden közlekedő számára biztonságot nyújtó közterületek és utcakeresztmetszetek jöjjenek létre.

A Mobilitási Témacsoport lehetőséget biztosít a szakmai és a civil egyesületek álláspontjának, elvárásainak kifejtésére, de hamarosan kérdőíven és személyes társadalmi egyeztetésen minden Budapesten közlekedő megoszthatja igényeit és véleményét a fejlesztésről.

A 2024-ben megújult Mobilitási Témacsoport a budapesti mobilitás kérdéseivel foglalkozó civil szervezetek és szakmai egyesületek együttműködési fóruma. A Mobilitási Témacsoport munkájában részt venni regisztrációhoz kötött, ennek feltételeiről itt lehet tájékozódni.