Minden második Pest vármegyebérletet a BKK értékesítési csatornáin keresztül vásárolnak

Budapest, 2024. április 10. A Budapesti Közlekedési Központ összesítette az új tarifarendszer bevezetését követő, márciusra vonatkozó értékesítési eredményeit. Az adatokból az látszik, hogy az új tarifarendszer első hónapjában több mint 75 ezer teljes árú és közel 102 ezer kedvezményes Pest vármegyebérletet vásároltak a BKK értékesítési csatornáin keresztül. Mindkét termék esetében 30 százalék körüli a digitális vásárlások aránya. A teljes árú Budapest-bérletekből több mint 270 ezer fogyott márciusban.

 

Március 1-jén a kölcsönös bérletelfogadás bevezetésével új időszámítás kezdődött a BKK járatain használható termékek körében. A társaság összegezte az első hónap eladási adatait.

 

Továbbra is népszerű a Budapest-bérlet

A BKK egy friss felmérése szerint a fővárosiak 85 százaléka pozitívan fogadta az új tarifarendszert: 73 százalékuk úgy véli, hogy a Budapest-bérlet árának csökkenése a fővárosiak érdekét szolgálja. Mindezt a márciusban – a BKK által mért – értékesítési adatok is igazolják: összesen 272 ezer darab teljes árú Budapest-bérletet adott el a társaság, ami a februárban mért adatokhoz viszonyítva csupán 17 százalékos visszaesést jelent. A teljes árú Budapest-bérletek 35 százalékát továbbra is online vásárolják meg a fővárosban közlekedők.

 

Jól fogytak az ország- és vármegyebérletek is

Márciusra vonatkozóan a BKK adatai szerint 225 ezer darab kedvezményes és teljes árú ország- és vármegyebérletet vásároltak a társaság értékesítési csatornáin keresztül, amelyből közel 75 ezer darabot digitális formában értékesített a BKK.

Walter Katalin a BKK vezérigazgatója az értékesítési eredmények kapcsán úgy fogalmazott: „Évek óta nagy hangsúlyt fektetünk a digitális megoldásaink fejlesztésére, az első hónap tapasztalatai pedig megerősítik, hogy jó úton járunk, hiszen a BudapestGO alkalmazás hatékonyan képes szolgálni a regionális tarifaközösséget.”

A teljes árú Pest vármegyebérletekből több mint 75 ezer, a kedvezményesből pedig közel 102 ezer fogyott a BKK értékesítési csatornáin keresztül. Ez azt jelenti, hogy az előbbi termékek (teljes árú Pest vármegyebérletek) 51 százalékát, a kedvezményes Pest vármegyebérleteknek pedig a 71 százalékát értékesítette a BKK.

 

Ragaszkodnak a fővárosiak a BudapestGO-hoz

A fővárosban közlekedők – terméktől függetlenül – láthatóan ragaszkodnak a BudapestGO applikációhoz, ugyanis a BKK által értékesített termékek közel harmadát a BKK alkalmazásában vásárolták meg.  A BudapestGO ismertsége nemcsak a budapesti lakosok körében, hanem országosan is tapasztalható, márciusban összesen 22,8 ezer kedvezményes és teljes árú országbérletet vásárolták az applikáción keresztül.

Az applikáció azért is jó választás, mert egyetlen felületen biztosítja az összes, új tarifarendszerben bevezetett bérlettípust. Ráadásul az alkalmazásban nemcsak a BKK járataival, hanem a MÁV vonataival és a VOLÁNBUSZ járataival is lehet utazást tervezni a fővárosban és az agglomerációban. Emellett valós idejű járatinformációk, forgalmi változások is elérhetők a BKK népszerű alkalmazásában.