Tavaszias lendülettel indul a MOL Bubi

Budapest, 2024. március 6. – A MOL Bubi negyedik szezonja már most rekord számokat hoz: a jó idő megduplázta a kerékpárok iránti keresletet, átlagosan napi közel hétezerszer bérelték ki a zöld bicikliket februárban. Idén márciusban hat gyűjtőállomással bővül a közbringarendszer, így már összesen 207 helyszínen lesznek elérhetők a MOL Bubik, a BKK ráadásul most egy izgalmas akcióval, ajándék bubizással is kedveskedik a tekerni vágyó diákoknak.

A tavaszi időszakot ugyan március 1-től számolja a társaság, a kedvező időjárás azonban sokaknak korábban meghozta a kedvét a biciklizéshez, így a MOL Bubi idén már februárban kiugró használati adatokat hozott. Ebben a hónapban átlagosan napi 6 822 bérlést számolt a BKK, ami az egy évvel korábbi 4 569-es adathoz képest 49 százalékos bővülést jelent.

A társaság az idei szezonra is felkészítette a közbringákat: a BKK üzemeltetési partnerével, a Csepel Kerékpárgyártó Zrt.-vel közösen vizsgálta át a teljes flottát az elmúlt hetekben. Javította, ha kellett cserélte a szükséges alkatrészeket, hogy minden készen álljon a – szokásoshoz képest korábban kezdődő – tavaszi időszakra. A szezonkezdeti ellenőrzések mellett a Csepel Kerékpárgyártó Zrt. folyamatosan, a teljes kerékpáros szezonban karbantartja a flottát, hogy az ügyfelek idén is a lehető legjobb körülmények között használhassák a MOL Bubikat. Idén összesen 2460 darab MOL Bubi áll a biciklizni vágyók rendelkezésére. Ezen felül a társaság márciusban hat új állomással is bővíti a közbringa-hálózatot, városszerte már 207 helyszínen lesznek bérelhetők a zöld biciklik

 

 

Többé már nem szezonhoz kötött a bubizás

Az elmúlt években megdőlt az a tévhit, mely szerint a kerékpározás csak szezonális közlekedési mód lenne. A MOL Bubit használó budapestiek télen-nyáron előszeretettel ülnek kerékpárra, és tavaly még a leghidegebb napon is napi több mint 2 ezerszer MOL Bubiztak. A tavaszi időszaktól kezdődően pedig a társaság tapasztalatai szerint hónapról hónapra jelentősen nő a jellegzetes, zöld bicikliket bérlők száma, így a BKK idén is megnövekedett érdeklődésre számít.

A BKK most egy akcióval is kedveskedik a bringázni vágyó diákoknak: azok, akik a BudapestGO applikációban bármilyen diákbérletet, kedvezményes Pest vármegyebérletet vagy országbérletet vásárolnak február 28. és április 30. között, és regisztrálnak ezen a linken, 30 percig díjmentesen használhatják a MOL Bubi bringákat.

A BKK évek óta kiemelt figyelmet fordít a közlekedők visszajelzéseire, és minden évben hivatalos formában is kikéri az ügyfelek véleményét a szolgáltatásairól, többek között a MOL Bubiról is. A legközelebbi felmérést a BKK hírlevelére feliratkozók körében márciusban végzi el a társaság.