Több közös ellenőrzést tartott a BRFK és a BKK a villamosokon és buszokon februárban

Budapest, 2024. február 28. – Több embert elfogtak, hármat előállítottak a februári akciókban a BRFK munkatársai. A BKK-val kötött együttműködés keretében tartott ellenőrzések ezúttal a 4-es, a 6-os és az 1-es villamosok, illetve a 151-es autóbusz vonalát érintették.

 

BKK-BRFK ellenőrzés.

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Legutóbb 2024. február 23-án ellenőrizték a 4-es és a 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akcióban a villamosokon a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak, viszont elfogtak két szabálysértés miatt körözött embert, valamint egy személyt, aki eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Ezen kívül előállítottak három embert kábítószer birtoklása miatt, két embert pedig figyelmeztettek közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt.

Február 14-én az 1-es villamos vonalát ellenőrizték ugyanígy, ekkor két körözött személyt fogtak el – egyiküket három bűncselekmény miatt is keresték –, valamint két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért. Február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit fésülték át, ahol szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit.

A rendőrök ilyenkor nemcsak a járatokat, hanem az azok útvonalán közlekedő gépjárműveket is ellenőrzik, és intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak. A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak.