BudapestGO: már közel 200 agglomerációs településről lehet utazást tervezni

Budapest, 2024. február 9.  További helyszínekkel bővült a BudapestGO-ban elérhető címek listája, így már közel 200 településen lehet utazást tervezni a BKK alkalmazásában. A társaság fejlesztésének köszönhetően napi több százezer, a főváros és az agglomeráció között ingázó ügyfél számára válik elérhetővé a háztól házig tervezés az alkalmazásban.

BudapestGO alkalmazás.

Budapest szempontjából kiemelt jelentőségű az agglomerációban élők és onnan a fővárosba közlekedők közösségi közlekedésének fejlesztése. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ februártól még egyszerűbbé teszi számukra az utazást a BudapestGO-ban.

Az alkalmazásban elérhető helyszínek listája további agglomerációs településekkel bővült, így már 192 Budapest vonzáskörzetében lévő településről lehet utazást tervezni. Az alkalmazásban a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is valós időben megjelennek, továbbá a háztól-házig történő tervezéshez szükséges gyalogos közlekedés útvonalát is pontosan megjeleníti az applikáció.

A fejlesztés a BKK több százezer ügyfele számára jelent napi szinten utazástervezési és valós idejű járatinformációs lehetőséget, így az agglomerációban élők számára is kiszámíthatóbbá válik a közlekedés.

 

Havi 4 millió megtervezett útvonal

A BudapestGO hónapról hónapra egyre népszerűbb. Az alkalmazást aktívan használók száma átlagban havi 1,2 millió, összesen pedig már 1,8 millióan regisztráltak és több mint 4,4 millióan töltötték le az applikációt. Az alkalmazásban havonta 4 millió, a bevezetése óta pedig összesen 60 millió útvonalat terveztek a közösségi közlekedők. A BKK applikációja idén februárban ünnepli a második születésnapját, a társaság pedig arra is büszke lehet, hogy a BudapestGO 21 pályázat közül elnyerte az „Év applikációja”-díjat a Magyar Marketing Szövetség által hirdetett „Év honlapja” pályázat keretében.