Közlekedési rend a fővárosban szilveszterkor és 2024 első napjaiban

Budapest, 2023. december 29. – A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást az év végén. Szilveszteréjszaka számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik, tehát minden metró (az M1-es, az M2-es, az M3-as és az M4-es), a villamosok közül pedig a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es (a Bécsi út és a budafoki Városház tér között), a 47-es, az 50-es, az 56A, továbbá a 80-as trolibusz (az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között), valamint a 7-es autóbusz (Újpalota és a Döbrentei tér között) és a 8E autóbusz, illetve a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. Január 1-jén, hétfőn a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. A Budavári Sikló 15 órától lesz nyitva.

Szilveszteréjszakai közlekedés.

A Budapesti Közlekedési Központ szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be, és a korábbi évekhez képest több járatot indít.

December 31-éről január 1-jére virradó szilveszteréjszaka a várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt egész éjjel közlekednek az alábbi járatok:

• az M1-es, az M2-es, az M3-as és az M4-es metró;

• a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 47-es, az 50-es és az 56A villamos;

• a 17-es villamos módosított útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Városház tér között közlekedik;

• a 80-as trolibusz meghosszabbított útvonalon, az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között jár;

• a 8E autóbusz a megszokott útvonalon;

• a 7-es autóbusz pedig módosított útvonalon, Újpalota és a Döbrentei tér között közlekedik, illetve

a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok.

 

Nappali üzemzárás előtt a megszokottnál sűrűbben közlekedik

• a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos, valamint

• a 8E, a 85-ös és a 224-es autóbusz.

Szilveszteri információk.

(A grafikára kattintva nagyobb méretben jelenik meg az ábra)

 

Az éjszakai autóbusz-hálózaton számos vonal eltérő menetrend szerint, a közlekedő metrókhoz és villamosokhoz csatlakozóan jár, ugyanakkor változatlan menetrend szerint közlekednek a 100E és a 200E járatok.

Január 1-jén, hétfőn a BKK járatai az ünnepnapi, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrendjük szerint közlekednek. Január 2-ától 5-éig (keddtől péntekig) az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

Az év utolsó napján és az újév első napján is érdemes a közösségi közlekedést választani, az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazás használatát javasolja a BKK.

 

Szilveszteri információk térképen.

(A grafikára kattintva nagyobb méretben jelenik meg a térkép)