Jelentősen javult a forgalmi helyzet Budapesten reggel óta

Budapest, 2023. december 7. – Az elmúlt 24 órában olyan mennyiségű és intenzitású hóesést tapasztaltunk Budapesten, amelyre az utóbbi években nem volt példa. Bár a hómentesítésen dolgozó FKF Zrt. preventíven készült – jelenleg is váltott műszakban takarítja az utakat –, azonban a reggeli csúcsidőszakban jelentkező forgalom lassította ezt a munkát, így a BKK járatainak közlekedését is.

Kora reggel összesen 10 vonalon okozott fennakadást a hóesés, azonban a folyamatos hómentesítésnek és a hóesés megszűnésének köszönhetően jelentősen javult a helyzet: 13 óra óta már csak 3 hegyvidéki BKK-járat van, amelyik nem közlekedik. A főváros útjain közlekedő napi 1100 autóbusznak alig 0,5%-át érintették a mai fennakadások.

A BKK azt javasolja ügyfeleinek, hogy indulás előtt tervezzék meg utazásukat a BudapestGO-ban, amely mindig az ideális útvonalat mutatja. A társaság a személyautóval közlekedőket arra kéri, hogy csak megfelelő műszaki állapotú és lehetőleg téli gumiabronccsal felszerelt járművekkel induljanak útnak. A megszokotthoz képest legyenek körültekintőbbek az utakon, vezetés közben ne előzzék meg a síkosságmentesítésben, hóeltakarításban részt vevő járműveket.