A Deák Ferenc téren folytatódott az utastájékoztatás megújítása

Budapest, 2023. november 20. – Mostantól könnyebben, gyorsabban tájékozódhatnak azok, akik a belváros egyik legfontosabb csomópontját érintik utazásuk során. A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal a Deák Ferenc téren cserélte korszerűbbre az utastájékoztató táblákat.  

A főváros újabb fontos csomópontjában vált korszerűbbé az utastájékoztatás. A Deák Ferenc tér nemcsak az egyik legforgalmasabb csomópont, turisztikai szempontból is jelentős, innen indul a 100E repülőtéri járat. A BKK az ügyfelei szokásait és gondolkodásmódját szem előtt tartva, logikusabban elhelyezett információkkal, közérthetőbb elemekkel segíti a közlekedőket.

Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít a BKK ügyfeleinek, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

 

Lépésről lépésre újul meg a teljes budapesti hálózat

Korábban az ügyfelektől több észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben érthető iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, így az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb lett. A társaság nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem – ahol az indokolt – új megoldásokat alkalmaz.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik megállóban lehet felszállni.

Az elmúlt két évben 24 csomópontban vált korszerűvé az utastájékoztatási rendszer. A Budapesti Közlekedési Központ jövőre is folytatja ezt a projektet, és újabb helyszíneken modernizálja az utastájékoztatást szolgáló felületeket.