Szent István körúti kerékpársáv: november 2-án indul a kivitelezés

Budapest, 2023. október 31. – November 2-ától indul a Nyugati téren és a Jászai Mari téren a Szent István körúti kerékpársáv kialakítása. A Margit híd és a Nyugati tér közötti szakaszon a Nyugati tér irányába pollerekkel védett kerékpársávot, más szakaszokon a buszok és a biciklizők közlekedését segítő közös sávokat alakítanak ki. A fejlesztés után a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között továbbra is 2×2 forgalmi sáv áll majd az autóval közlekedők rendelkezésére.

 

A Közösségi Költségvetés nyertes projektjeként megvalósuló fejlesztés keretében 2023. november 2-ától a Szent István körúton kerékpársáv létesítése miatt megszűnnek a parkolósávok a Nyugati tér felé vezető oldalon. A munka első fázisában várhatóan november 12-ig lezárják a Jászai Mari téren a villamosperon Margit híd felőli végén a két belső sávot, illetve a Nyugati térnél a Váci útra balra kanyarodó külső sávot.

Ebben az időszakban elkészülnek a hosszanti burkolati jelek felfestésével, ezzel párhuzamosan megkezdődik a Jászai Mari térnél, a Hollán Ernő utcánál és a Szemere utcánál a jelzőlámpák beállítása. A Jászai Mari téri villamosváró peron Margit híd felőli vége átépül, a meglévő gyalogos-átkelőhely mellett új kerékpáros átvezetés létesül.

A teljes kivitelezés várhatóan három hét alatt készül el, a munkakezdést és a befejezés időpontját azonban az időjárási körülmények is befolyásolhatják.

A BKK arra kéri ügyfeleit, hogy a munkálatok idején fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett útszakaszon.

 

Budapesti Közlekedési Központ

Budapest Közút