Közlekedés szombaton a Puskás Aréna környékén a Magyarország–Szerbia labdarúgó-mérkőzés idején

Budapest, 2023. október 13. – A Puskás Arénában rendezik október 14-én, szombaton este a Magyarország–Szerbia labdarúgó-mérkőzést. A stadion környékén már 17 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. Az arénánál korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

Puskás Aréna előtt halad el a trolibusz.

 

Eljutás a stadionba

 A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. A stadion gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel, elsősorban az M2-es és az M4-es metróval, valamint az 1-es villamossal közelítsék meg az arénát:

a belváros felől az M2-es vagy az M4-es metróval a Keleti pályaudvar állomásnál leszállva, majd a Verseny utcán és a Dózsa György úton át gyalog;

az Örs vezér tere felől az M2-es metróval a Puskás Ferenc Stadion állomásnál leszállva, majd a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog;

• az 1-es villamossal utazóknak a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) az Egressy út / Hungária körút megállóhelytől az Egressy úton keresztül gyalog, a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog;

• a Thököly úton közlekedő autóbuszokkal a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Reiner Frigyes park megállónál leszállva, majd gyalog a Dózsa György úton át, a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) a Stefánia út / Thököly út megállóhelytől a Stefánia úton át gyalog érhetők el.

 

Közúti közlekedési változások

Várhatóan 17 órától lezárják

• a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között,

• a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között,

• az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között,

• a Verseny utcát, valamint

• az Istvánmezei utat.

 

Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg.

 

Közösségi közlekedési változások

A mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

 

Várhatóan 17 órától az alábbi közösségi közlekedési változások lépnek életbe:

• a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen;

• a 30-as autóbusz mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót;

a Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79-es trolibusz vonalán;

• a 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni.

 

Utazásuk megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.