A BKK is készül a Szigetre

Budapest, 2023. augusztus 9. A BKK idén is a közösségi közlekedést javasolja a Sziget megközelítésére: az elmúlt évekhez hasonlóan augusztus 11-étől 16-áig sűrűbben és éjjel-nappal közlekednek a H5-ös HÉV szerelvényei a Batthyány tér és az Aquincum között, valamint a fesztivál környékén közlekedő éjszakai járatokon a megszokottnál nagyobb kapacitású járművek állnak forgalomba. A BKK a helyszínen is jelen lesz: a H5-ös HÉV Filatorigát megállójában ideiglenes jegyértékesítő pontot üzemeltet a társaság, de a látogatók hasznos információkat kaphatnak a BKK oldalán is. Több BKK Ügyfélközpontban is kapható a Sziget CityPass by Budapest Card, amellyel ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés a fővárosban.

 

Augusztus 10-e és 15-e között rendezik meg a Sziget fesztivált a fővárosban, a rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az Óbudai-sziget ad otthont. A fesztiválhelyszín környékén – különösen a Mozaik utcánál – jelentősen megváltozik a forgalmi rend, illetve a megszokottnál jóval több gyalogosra kell számítani. A Szigetre érkezőknek a közösségi közlekedési eszközök, különösképpen a rendezvény ideje alatt sűrűbben és éjjel-nappal közlekedő H5-ös HÉV használatát javasolja a BKK. A H5-ös HÉV menetrendje a BKK weboldalán érhető el. 

A szervezők felhívják a fesztiválra érkezők figyelmét, hogy a gyalogos útvonalak a korábbi évekhez képest megváltoztak: a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton idén már gyalogosok és kerékpárosok nem mehetnek be a Szigetre. HÉV-vel érkezve tehát mindenképp Filatorigátnál érdemes leszállni, ahonnan néhány perces sétával érhető el a Sziget K-hídnál lévő főbejárata.

A BKK a fesztiválra érkezők könnyebb eligazodása érdekében magyar és angol nyelvű weboldalt üzemeltet, ahol minden fontos információ könnyedén megtalálható.

A Sziget idején a környéken közlekedő éjszakai járatok a megszokottnál nagyobb kapacitással, szóló helyett csuklós járművekkel közlekednek, ezzel biztosítva a rendezvényre látogatók kényelmes utazását.

A vasúttársaság különös figyelmet fordít a HÉV-vel utazók biztonságára, a forgalmas állomásokon és megállókban rendészek felügyelik a közlekedési útvonalakat, akik a tájékozódásban is segítenek.

A fesztivál ideje alatt a H5-ös HÉV Filatorigáttól a belváros felé éjszaka is 10 percenként, Szentendre felé pedig 60 percenként indul.  A zsúfoltság elkerülése érdekében a HÉV-rendészek segítenek az optimális elhelyezkedésben, hogy az utasok a vonatok minden kocsijánál hasonló létszámban várakozzanak.

A látogatók idén is megvásárolhatják a közösségi közlekedés használatához szükséges jegyeket a Filatorigátnál ideiglenes jelleggel működő jegyértékesítési ponton, ahol a BKK munkatársai a felmerülő kérdésekre is választ tudnak adni. A társaság a papír alapú termékek mellett javasolja az elektronikusan elérhető jegyeket: a BudapestGO applikációban a jegyvásárlás mellett a fesztiválozók utazásukat is könnyedén megtervezhetik. Az alkalmazás minden funkciója elérhető a magyar mellett angol nyelven is.

A BKK idén is értékesíti a fesztiválhoz kapcsolódó Sziget CityPass by Budapest Card elnevezésű, az egész fővárosban ingyenes közösségi közlekedést lehetővé tevő karszalagot, amellyel számos helyen kedvezményt kaphatnak a látogatók. A Citypass a Filatorigátnál lévő ideiglenes jegyértékesítő helyen, valamint a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2A és 2B terminálján, valamint a Keleti pályaudvarnál (Baross tér) és a Deák Ferenc térnél található BKK Ügyfélközpontokban vásárolható meg. A Citypass használatával kapcsolatos részletes információk a Sziget weboldalán érhetők el.